CICLE DOCUMENTAL

DMax ret homenatge a Freddie Mercury

El canal en obert dedica els tres dilluns vinents al líder de Queen i també a Michael Jackson

zentauroepp17700863 television programa sputnik   queen  days of our lives  2 pa181031205902

zentauroepp17700863 television programa sputnik queen days of our lives 2 pa181031205902

2
Es llegeix en minuts

Freddie Mercury i Michael Jackson són els protagonistes de les nits dels dilluns a DMax. El canal en obert de Discovery obre aquest dilluns, 5 de novembre, un cicle documental en el qual retrà homenatge a aquestes icones mundials de la música, rememorant la vida i trajectòria dels dos artistes. Un homenatge lligat a l’estrena recent de la pel·lícula sobre Mercury i la seva ja mítica banda de rock, Queen.

El cicle s’obre amb el documental 'Queen: Days of our lives' (22.30 hores), producció sobre la mítica banda britànica que dissecciona cada un dels seus discos, mostrant el procés creatiu i la situació del grup en cada pas de la seva carrera musical. DMax ja va emetre amb gran èxit aquest treball el juliol del 2017, quan va reunir una audiència mitjana de 500.000 teleespectadors. 

Dirigit per Matt O’Casey, documentalista britànic especialitzat en música, Queen: Days of our lives acosta al públic els temps en què un jove Freddie Mercury desitjava unir-se a l’antiga banda de Brian May i Roger Taylor per poder complir el seu somni de convertir-se no només en una estrella, sinó en "una llegenda de la música”,com ell mateix assegurava.

Dilluns vinent, 12 de novembre, DMax emetrà ‘Freddie Mercury: The great pretender’ treball sobre un artista que, pel seu estil i talent, és un dels personatges més carismàtics, complexos i fascinants de la història de la música. El documental està dirigit per l’actor, còmic i escriptor britànic Rhys Thomas, que posa el focus per primera vegada en la carrera de Mercury en solitari. 

Així, aquesta producció revela imatges i testimonis inèdits fins ara, que tracen un perfil de Mercury molt més proper i senzill del que mostrava en públic en el seu paper de cantant excèntric.

Notícies relacionades

I dilluns, 19 de novembre, DMax tanca aquest cicle musical amb This is it, This is it un concert documental estrenat el 2009 sobre els últims dies de vida de Michael Jackson, i la preparació de l’espectacle de la que havia de ser la seva gira i que es va frustrar amb la seva sobtada mort. Realitzat pel director i coreògraf nord-americà guanyador d’un Emmy Kenny Ortega, aquesta producció recull les esgotadores sessions en què Jackson provava de traslladar l’efervescència musical de la seva ment a l’escenari, a la recerca d’un espectacle majúscul per enlluernar el seu públic en el seu definitiu comiat del directe. 'This is it' està format per material gravat a l’Staples Center de Los Angeles i The Forum, tots dos a Califòrnia. 

'This is it' ofereix la possibilitat de ser testimonis d’una cosa tan íntima com és la creació d’una obra artística, un procés en el qual s’aprecia la veritable dimensió de Jackson. La pel·lícula mostra la força, la vulnerabilitat, el sentit de l’espectacle i el profund respecte pels seus fans d’un dels grans cantants de la història.