PER A MOVISTAR+

'Arde Madrid', a Sant Sebastià

Paco León presenta al festival de cine la seva nova sèrie sobre la vida d'Ava Gardner a Espanya

zentauroepp45224184 graf4355  san sebastian  27 09 2018   el director paco le n 180927184358

zentauroepp45224184 graf4355 san sebastian 27 09 2018 el director paco le n 180927184358 / Javier Etxezarreta

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez

Paco León i Anna R. Costa volien treballar en un projecte junts on poder posar en comú els seus dos universos particulars. Un dia, algú els va explicar una anècdota sobre Ava Gardner que, durant la seva estada a Espanya, es dedicava a cridar des del seu balcó al seu veí, l’exiliat expresident argentí Juan Domingo Perón:“Perón cabrón, Perón maricón”.Van saber que allà hi havia una història, però no volien centrar-se en la figura de la gran diva, sinó en aquells que la van envoltar al llarg d’aquells anys en què va viure la seva particular ‘dolce vita’ espanyola. ¿Qui netejava els vòmits de la intèrpret després de cada borratxera?

Aquest va ser el germend’‘Arde Madrid’,la sèrie de Movistar + que s’estrenarà el 6 de novembre que veMovistar +6 de novembr protagonitzada per Inma Cuesta, Anna Castillo, Julián Villagrán, el mateix Paco León i l’actriu nord-americana Debi Mazar Debi Mazaren el paper d’Ava Gardner i que s’ha presentat en el marc de Festival de Sant Sebastià.

“Espanya tenia tot el que l’actriu podia desitjar”, explica Anna R. Costa. “No hi havia llibertat de premsa, no havia de pagar impostos i s’hi podia esmorzar un sol i ombra”.

La sèrie, composta de vuit episodis, ens introdueix a l’Espanya dels 60 a través de la figura d’Ana Mari (Inma Cuesta), membre de la Secció Femenina que és reclutada per servir a casa d’Ava Gardner per recollir informació al voltant de possibles tramesd’espionatge internacional amb els comunistes que allà es poguessin gestar.

, Anna Costa, Debi Mazar i Paco León, a Sant Sebastià. /  javier etxezarreta (EFE) /  Ken Appeldorn, Inma Cuesta, Julian Villagran

“Volíem que les protagonistes fossin dues dones fortes i en aquest sentit, per ser antagonista d’una fera com Ava Gardner havíem de buscar una persona molt particular. I que fos franquista, catòlica i verge, ens va semblar d’allò més adequat”.

Notícies relacionades

‘Arde Madrid’ efectivament funciona pel xoc entre contraris. D’una banda, la censura que es vivia durant el règim i la repressió sexual que dictaminava la moral catòlica; per una altra, la ruptura de tot això a través de la figura indomable d’Ava, que feia bandera del seu estil de vida caòtic i dissolut.

En la sèrie apareix una nombrosa representació de tot l’ambient de la faràndula madrilenya del moment (des de Carmen Sevilla a Lola Flores passant per la Duquessa d’Alba), però Paco León assegura que no van voler en cap moment caure en la temptació de l’element nostàlgic. “Tot i que estigui ambientada en els anys 60, en realitat és una sèrie molt moderna. Volíem parlar del passat des del present. I és cert que allà hi ha la influència de Berlanga, d’Azcona, del Miguel Picazo de ‘La tia Tula’però des d’un enfocament actual i pròxim”.