tu i jo som tres

Albert Rivera, crític de tele

L'explosiva trobada del polític amb Lídia Heredia a 'Els matins' (TV-3)

vts 01 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

L’explosiva trobada d’Albert Rivera  amb la periodista Lídia Heredia a Els matins (TV-3) demostra una vegada més que els polítics veuen poca tele. ¡Ahh!  Quan un polític es posa a fer de crític de tele, gairebé sempre s’estimba. Per falta d’arguments consistents i d’exemples. Quan Rivera es va queixar amargament, com en aquells boleros tan esquinçats de Bola de Nieve, de la deriva en la qual s’ha precipitat TV-3, i va acusar a  Lídia Heredia dient-li "Vostès menteixen (..) Vostès són un aparell de propaganda separatista", encertava amb la música, però li fallava la lletra. Faltaven els exemples concrets, o sigui, o veu poc TV-3 i parla d’oïdes en genèric, o no s’ha assessorat convenientment prenent nota de les perversions informatives que cada dia perpetra aquesta cadena.

Si hagués arribat a l’entrevista televisivament preparat podia haver recordat, per exemple –i per citar només dos casos molt recents–  com la senyora de la Ciutadella, a la qual van donar un cop de puny al rostre, li van desviar l’envà nasal, i va haver d’ingressar a l’Hospital del Mar, en els Telenotícies no va ser considerada una agredida, sinó  que va ser qualificada com la dona de la baralla.la dona de la baralla.  Podia haver citat, també, com han silenciat i ocultat la declaració de Joan Tardà de dimecres en la Comissió de Política Territorial del Congrés, quan va qualificar d’"estúpids" els independentistes "que creuen que es pot imposar la independència sense tenir en compte el 50% de catalans que no ho són"; declaració censurada en els TN i substituïda per una altra, un tall descontextualitzat i inconnex, sobre la Fiscalia de l’Estat.  Podria seguir amb desenes d’exemples.

Però en el que més es va equivocar Rivera va ser en els retrets contra Lídia Heredia, periodista que precisament dilluns va tenir la valentia i l’honestedat periodística –una raresa en l’actual TV-3– de preguntar-li a Quim Torra, amb lleugera estupefacció: "¿Creu que es pot fer la independència amb el 47% de la població?".

Notícies relacionades

Resumint: Rivera va ben encaminat en termes genèrics. TV-3 s’ha transformat en un gran artefacte politicoreligiós. Ja no és un canal de servei públic: és un pastor que indueix i condueix l’audiència. Quant al Rivera crític de tele, està verd. Dispara al blanc equivocat. Li falta veure més tele.