TV-3 reobre 'La catedral del mar'

Després d'emetre's a A-3 TV, la cadena ofereix l'adaptació de la novel·la d'Ildefonso Falcones en català

La Catedral del Mar - Diagonal TV - Director: Jordi Frades

La Catedral del Mar - Diagonal TV - Director: Jordi Frades / Javier de Agustín Aldeguer

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de l’emissió de La catedral del mar en Antena 3 (en castellà), ara li toca el torn a l’altre coproductor d’aquesta superproducció, TV-3, perquè l’estreni en la seva versió catalana. I això ocorrerà aquest dilluns, 27 (21.55), dia en què la tele autonòmica catalana inicia l’emissió de L’església del mar, adaptació de la novel·la històricad’Ildefonso Falcones  (best seller publicat el 2006), La catedral del mar, en la qual la Barcelona de l’edat mitjana es converteix en l’escenari d’una història d’intriga, amor, violència i passió.

La trama se centra en la vida d’Arnau Estanyol, paral·lela a la construcció d’un nou temple catòlic en honor a la Verge del Mar. Durant els més de 60 anys que inclou la narració, la sèrie – de vuit capítols– mostra la ciutat i la seva atmosfera en tots els seus ambients: des de la Barcelona del segle XIV bruta, llardosa, enfangada, on les rates es barregen amb les persones, fins a la més cosmopolita: la dels palaus del carrer de Montcada i voltants.

150 actors

La sèrie, dirigida pel premiat realitzador Jordi Frades, està protagonitzada per Aitor Luna (Las aventuras del capitán Alatriste, Velvet), al paper d’Arnau, i Michelle Jenner (Isabel, Cuéntame un cuento. La bella y la bestia), que dona vida a Mar, i en el repartiment destaquen actors catalans com Pablo Derqui (Nit i dia), Josep Maria Pou (Estació d’enllaç i Nit i dia), Ramon Madaula (Ventdelplà), Nora Navas (Pa negre) i Anna Moliner (Cites), entre altres, fins a sumar un total de 150 actors. A més de centenars de professionals i prop de 4.000 figurants.

Així mateix, el 80% de les escenes d’aquesta superproducció el 80% de les escenesde factura gairebé cinematogràfica es van gravar en localitzacions exteriors d’Extremadura, Castella-La Mancha, Castella i Lleó, Madrid, Aragó i Catalunya (Barcelona, Tarragona i Cardona, població del Bages), i l’equip d’art de l’adaptació va dissenyar i va aixecar més de mig centenar de decorats. També hi va haver una important tasca de postproducció digital.

De TV-3 a Netflix

Notícies relacionades

Atresmedia, productora en col·laboració de Diagonal TV, La Catedral del Mar A.I.E i Televisió de Catalunya, al finançar més de dos terços de la producció, ha comptat amb l’estrena en exclusiva de la sèrie, que va emetre entre el 23 de maig i el 18 de juliol. Una vegada acabada, l’acord entre les productores establia que els drets d’emissió passarien a TV-3 per oferir-la en català. Després d’això, Netflix l’explotarà al mercat internacional. 

A la cadenad’Atresmedia va tenir una estrena espectacular, amb una audiència de 3.859.000 persones i una quota del 22,8% de quota de pantalla, fet que la va col·locar com la millor estrena de ficció de l’any. Setmana a setmana va anar perdent quota, tot i que seguia líder a la franja. A l’últim capítol va remuntar superant els dos milions de telespectadors i el 16,4% de quota. Ara es veurà com rep el públic català la reeixida sèrie en la seva pròpia llengua.