CUINA NEOCLÀSSICA

Albert Adrià i Romain Fornell protagonitzen el Festival Gastronòmic Candlelight

La Gavina de S'Agaró acull la segona edició d'aquest espectacle culinari a quatre mans

gavina

gavina

1
Es llegeix en minuts

'Lligall de bou de mar, Ou farcit de trufa amb múrgula', 'Guatlla Wellington', 'Éclaire de xocolata i avellana’... Aquestes són algunes de les exquisitats de la vintena de plats que componien la carta de la segona edició del Festival Gastronòmic Candlelight, espectacle culinari celebrat aquest divendres, 6 de juliol, al’Hostal de la Gavina de S’Agaró, i que va tenir com a mestres de cerimònies els xefs Romain Fornell i Albert Adrià. 

Ha sigut el mateix Fornell, director gastronòmic de l’històric hotel de la Costa Brava des del 2015, que ha convidat el català Albert Adrià a participar aquest any en aquest peculiar sopar a quatre mans.

En aquesta ocasió el menú ha retut homenatge a la cuina neoclàssica i s’ha inspirat en algun dels icònics plats que han format part del restaurantCandlelight. Per aquesta raó, Fornell i Adrià s’han submergit en la història d’aquest establiment, a través de les seves cartes.

Romain Fornell i Albert Adrià amb els seus equips, a l’Hostal de la Gavina. / (EL PERIÓDICO)

Notícies relacionades

Ha sigut un exercici de prospecció que ha fascinat els equips implicats (els del xef francès i del català), i del qual n’han extret idees i anotacions que omplen diverses pàgines. Una d’elles, amb el Mediterrani com a protagonista, ho ha sigut, també, d’aquest menú que es va presentar aquest divendres. 

La primera edició del Festival Gastronòmic Candlelight va tenir lloc l’any passat, amb motiu del 85è aniversari de la inauguració de La Gavina. En aquella ocasió es va elaborar un menú d’inspiració francesa, i Fornell va convidar a participar els cuiners Michel Sarran (amb dues estrelles Michelin pel restaurant que porta el seu nom a Tolosa) i Bernard Bach (també amb dues estrelles Michelin per Le Puits Saint-Jacques, a Pujaudran, França).