PROGRAMA ESPECIAL

TV-3 indaga a les fosses comunes de Catalunya

La docuficción 'La guera inacabada', dirigida per Joan Gallifa i Antoni Tortajada, recorre alguns dels 500 forats on jeuen els desapareguts de la guerra civil espanyola

ialvarez43987119 teletodo television   documental   la guerra inacabada180629141838

ialvarez43987119 teletodo television documental la guerra inacabada180629141838

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

TV-3 estrena aquest diumenge (22.05) la docuficción 'La guerra inacabada', una producció de TVC amb la col·laboració de Som Batabat, dirigida per Joan Gallifa i Antoni Tortajada, sobre les fosses comunes de la guerra civil espanyola que encara queden per Catalunya. Paga la pena recordar que aquesta comunitat pateix un llarg procés d’identificació de les persones que jeuen en aquests forats. Encara hi ha 5.063 famílies que reclamen un parent desaparegut durant la guerra o anys després. I des del 1999 només s’han identificat set dels cossos. 

La Generalitat ha dut a terme un pla d’excavació de les 500 fosses que s’han trobat a Catalunya i ha creat un programa d’identificació genètica, amb un banc que permet creuar les dades familiars amb les restes que es vagin localitzant.

Cinc històries ficcionades

Notícies relacionades

L’audiovisual és el resultat de la tasca d’un equip de la cadena que ha seguit durant uns mesos el treball dels antropòlegs, arqueòlegs i genetistes que obren les fosses, extreuen els cadàvers i intenten identificar les restes per atribuir-les als desapareguts.

Antoni Tortajada, el presentador del programa, explica cinc històries que hi ha rere aquestes fosses. I ho fa amb l’ajuda de testimonis i familiars, que, amb imatges ficcionades, han reconstruït com van tenir lloc les morts i assassinats. Així mateix, els parents dels difunts ofereixen els records que guarden dels seus éssers estimats.

Temes:

TV-3