DILEMES MORALS

Hank Azaria, la veu de l'Apu d''Els Simpson' es planteja fer-lo callar

L'actor que dona vida a l'amo de la botiga en què compra tot Springfield, revela en una entrevista la polèmica racista que envolta el seu personatge

zentauroepp43080913 hank azaria  el actor que le pone la voz a apu180426105216

zentauroepp43080913 hank azaria el actor que le pone la voz a apu180426105216

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hank Azaria, l'actor que dona veu a l¿Apu a Els Simpson, va concedir una entrevista aquest dimecres al programa nord-americà The late show, en què va plantejar certs dilemes morals entorn del racisme de la famosa i longeva sèrie nord-americana.

Notícies relacionades

Azaria va confessar a l'espai de la televisió CBS que el documental The problem with Apu (El problema amb Apu), estrenat el novembre de l'any passat, li "va obrir els ulls". El curt, de 49 minuts de durada, denunciava els estereotips i el racisme instaurats en la societat nord-americana, personificats en el col·lectiu hindú i, més concretament, en l¿Apu, el personatge hindú d¿Els Simpson, amo del Badulaque, la botiga en què compra tot Springfield.  El director del documental, Hari Kondabolu , també va criticar que l'actor que presta la seva veu al personatge és de raça blanca.

Azaria va assegurar durant l'entrevista que és "molt important" escoltar la gent d'origen asiàtic que viu als Estats Units, "els hindús",  perquè expliquin "el que ells senten sobre aquest personatge i el que hauria de ser", va explicar. Arribat el cas, va assegurar, "estaria disposat a fer un pas enrere si és necessari, o fins i tot ajudar a convertir-lo [l¿Apu] en una cosa nova, no només per aconseguir el sentit que busquen els creadors d¿Els Simpson per al personatge, sinó també perquè vull que tingui sentit per a mi". "Espero que es faci el que sigui correcte", va afegir.

Temes:

Sèries Racisme