SISENA EDICIÓ

Miquel Fernández, el millor dels millors, guanya 'Tu cara me suena'

Lucía Gil ha sigut la sorpresa a l'enfilar-se al segon lloc, mentre que els altres dos grans favorits, Fran Dieli i Diana Navarro, han quedat tercer i quarta

miquelganador

miquelganador

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

nia el rècord de ser el concursant que més gales havia guanyat a Tu cara me suena mirava el concurs sempre des de la part més alta del marcador, però a la final era el públic el que votava i encara que sempre, sobretot des d'aquell emocionant Salvador Sobral, havia caigut rendit als seus peus, podia passar qualsevol cosa. Però amb la seva brillant interpretació d'El patiouna història de desamor, Miquel Fernández ha comprovat que la seva amb el públic és d'amor del bo. Un 48% dels vots l'han fet guanyador d'aquesta sisena edició.I la prova que podia passar qualsevol cosa és que el segon lloc se l'ha emportat Lucía Gil, la benjamina, amb  19 anyets, que sempre ho havia donat tot, malgrat tocar-li les coreografies més complexes, sense deixar mai de somriure. L'excel·lent Bonnie Tyler i el seu Total eclipse of the earth,Total eclipse of the earth que ha ofert en la final, ha sigut en part la culpable d'aquest 28% dels vots.

Lucía Gil, com a Madonna. / EL PERIÓDICO

Més sorpreses

Una gran sorpresa, com ho ha sigut que Fran Dieli, que trepitjava últimament els talons a Fernández, quedés en tercer lloc, amb el 26%, tot i compondre sobre l'escenari un fantàstic Michael Jackson, cantant Earth songO, encara més increïble, que Diana Navarro, que els seguia de prop, no passés, amb la seva arriscada imitació d'Antonio Molina i el seu Adiós mi Españani tan sols la línia dels tres primers finalistes i quedés quarta.

Els altres dos finalistes (per primera vegada en la història del programa eren sis, a l'empatar-ne dos) es podia esperar que quedessin en cinquè o sisè lloc, encara que han afrontat la final amb diferent ànim. Raúl Pérez (cinquè) ha buscat demostrar, amb la dificultat del Soñar contigo de Zenet, Soñar contigoque ho podia fer molt bé, mentre que Pepa Aniorte, sempre deliciosa, s'ha acontentat amb complir el somni de ser un dia la cantant d'Efecto mariposa al costat del seu adorat Javier Ojeda, interpretant No me crees.   

Guanyador... a la seva manera

La resta de concursants, que ja no competien, han mostrat que no per ser els últims no són bons. Sinó que simplement no són els millors dels millors. Com Lucía Jiménez, que ha sigut una sensual Madonna amb el seu Sooner or laterque s'ha convertit en una simpàtica Barbra Streisand al costat de Cristóbal Garrido (finalista de Tu cara no me suena todavía), com a Donna Summer, cantant No more tears .

Fran Dieli, com a Michael Jackson / EL PERIÓDICO

Encara que per a sorpresa, la de David Amor, l'encarregat de posar l'humor i mereixedor dels 4 de puntuació, que va interpretar un My way de Frank Sinatra que va deixar impressionat el personal: "Soc guanyador a la meva maneeeeera", acabava la seva actuació en un discurset en què explicava el seu pas pel programa que va arrencar l'ovació del públic i les llàgrimes entre els seus companys.

Els 'singles'

Notícies relacionades

Però qui no va guanyar a la seva manera, sinó a la millor de les maneres va ser Miquel Fernández. "Tant és el que passi. El que sé és que el que ha passat ha sigut bo, positiu i per sumar", deia en un vídeo previ. Per exemple, que molts hagin descobert que a més d'actor és cantant i que li hagi despertat el cuquet de treure un single, compost amb l'ajuda de Ruth Lorenzo i Miquel Salas.

Qui també treu single, per cert, és Luz Casal, segons ha anunciat en el concurs, al qual ha anat per presenciar com Roko, la guanyadora de la segona edició de Tu cara me suena, feia una emocionada imitació de la gallega. La guinda d'una final competida i de nivell.