ESPECIAL A TVE-1

El públic tria a 'OT' la cançó d'Eurovisió

Els cinc finalistes interpreten en la gala especial d'avui nou temes, cinc en solitari, tres duets i una grupal

zentauroepp41746066 operaci n triunfo gala 12180126181726

zentauroepp41746066 operaci n triunfo gala 12180126181726

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’acosta el Festival d’Eurovisió 2018, i és hora d’escollir els representants de cada país. A Espanya es decideix aquest dilluns, en una gala especial del programa televisiu Operación Triunfo. Així, al popular xou de TVE-1, els cinc finalistes del talent show, més Agoney, recuperat per completar els duets, interpretaran una cançó en solitari cada un; a més a més, faran tres duets i un cançó  en grup.

En total, entraran en joc nou cançons, que es votaran a través de les trucades dels teleespectadors, els missatges SMS i l’aplicació mòbil d’OT.  Segons assenyala TVE en una nota, hi haurà dues fases de votació. La primera s’obrirà durant un curt període de temps, just després que s’hagin presentat les nou candidatures. Un cop tancades les línies, s’anunciaran les tres cançons més votades i es passarà a la segona ronda de votacions. Les tres triades tornaran a ser interpretades pels trunfitos i es tornaran a fer votacions. 

Votacions i empats

En cas d’empat se sumaran els vots obtinguts per cada actuació en la primera i segona tanda. Si persisteix la igualtat, s’obriria una altra tanda de votacions i esposarien a zero els marcadors. La candidatura guanyadora en aquesta fase final serà la que participarà al Festival d’Eurovisió del 2018, que se celebrarà a l’estadi Altice Arena de Lisboa, el 8, 10 i 12 de maig. La gala la presentaran quatre dones, decisió presa per la televisió estatal portuguesa que organitza aquesta edició del certamen. 

La concursant Aitana Ocaña interpretarà Arde, una balada escrita per María Peláez i per una de les components del grup Sweet California, Alba Reig. Alfred García defensarà un tema pop de Nil Moliner, Que nos sigan las luces. Amaia Romero interpretarà Al cantar, un vals pop escrit per Rozalén, i Ana Guerra cantarà un tema urbà llatí, El remedio, de Nabález. Com a últim tema individual, Miriam Rodríguez pujarà a l’escenari amb Lejos de tu piel, un mig temps pop de Steve Robson i Ina Wroldsen que ha adaptat al castellà Diego Cantero, Funambulista. 

Tres duets

Notícies relacionades

La parella Amaia Romero i Alfred García compartiran Tu canción, una balada acústica a piano composta per Raúl González, mentre que Ana Guerra i Aitana Ocaña competiran amb Lo malo, una cançó de Morgan i Will Simms adaptada per Brisa Fenoy. El tercer i últim duet de la nit el protagonitzaran Miriam Rodríguez i Agoney, interpretant Magia, un tema power pop de David Otero, excomponent d’El Canto del Loco.

Els compositors de les nou cançons candidates participaran en la gala, a la qual també està convidada Conchita Wurst, que cantarà Rise Like a Phoenix, tema amb el qual va guanyar Eurovisió. Així mateix, hi haurà un jurat, format per Manuel Martos, Víctor Escudero, Julia Valera i Luisa Sobral, germana de Salvador Sobral (guanyador de l’última edició d’Eurovisió). Aquests especialistes donaran la seva opinió sobre les diferents actuacions.