SÈRIE AMB POLÈMICA

L'escriptor Juan Gómez-Jurado insinua que 'La peste' és un plagi

El dia de l'estrena de la ficció de Movistar+, l'autor de 'La leyenda del ladrón' llança una sospita a Twitter que és secundada per molts dels seus lectors

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'autor de 'La leyenda del ladrón' (Planeta, 2012), Juan Gómez-Jurado, va penjar divendres un tuit al seu compte que ha llançat la sospita de plagi sobre la sèrie 'La peste', que Movistar+ la sèrie 'La peste', que Movistar+ estrenava a bombo i platerets aquell mateix dia.

"¿Algú que hagi llegit 'La leyenda del ladrón' està veient 'La Peste'? ¿S'“assemblen” molt, molt, o soc només jo?", deia al tuit, responent al d'una tuitera que es diu Laura: "¿No us recorda 'La peste' el llibre de Juan Gómez-Jurado? Encara que res és millor que un llibre, no cal dir-ho" 

La resposta dels seus fans no s'ha fet esperar, donant-li suport i aportant dades que alimentaven les seves sospites. "Juan Gómez-Jurado ¿t'han fet una sèrie adaptada del teu llibre i no ens n'has dit res? No s'hi val!!!", li deia Emilio López. "La pesta, nens lladres, el robabosses que somia amb les Índies, la denúncia a traïció, l'acaparador de blat, el refugi del lladre en un forat de la muralla... Massa coincidències tan sols al primer capítol", li deia Cabaislois. 

"En el segon capítol, es fa xantatge a un polític homosexual que cedeix per evitar la foguera, just el mateix que se fa amb el tallador de la Casa de la Moneda a 'La leyenda del ladrón'. Apareix un bordell com el descrit com 'El Compás', es parla d'un gegant negre...", afegia.

"Gràcies tio", li responia Gómez-Jurado. "Si veus més coses digues-m'ho. Jo estic molt trist ara", afegia l'autor, que confessava estar en estat de xoc a les persones que el recolzaven en les seves sospites. 

Javier López Nieto hi aportava més dades:"Segons el director, són més de 3 anys preparant-la...o això va dir a 'Late motiv'.  Espero que les teves sospites siguin positives, és a dir, en pla homenatge al teu llibre o inspirat en ell i no negatives...vaja, plagi estil AnaRosa". També la periodista Carme Chaparro responia al seu tuit: "Jo no. Però llegeixo el llibre aquesta setmana i t'ho dic. Em semblaria molt, molt greu". 

"Suposo que a aquestes hores ja es deuen haver posat en contacte amb Juan Gómez-Jurado per donar-li algun tipus d'explicació o s'estan fent els suecs, senyors?", deia. "Ai doncs a mi em crida molt l'atenció 'La peste' ara ja .... No me la perdo encara que res superarà la imatge que tinc al cap sobre la llegenda del lladre i menys sense la supervisió del gran @JuanGomezJurado", apunta Mariló. 

Avui, l'autor de 'La leyenda del ladrón' insistia amb ironia amb dos nou tuits:

Notícies relacionades

"Afortunadament n'hi ha 150.000 exemplars en tapa dura per les cases de tot Espanya", s'animava.

 "M'encanta @LaPesteSerie, sobretot perquè em diuen que la vaig escriure el 2012. Quatre anys de documentació, per cert", dirigint a Amazón per si algú vol comprar la seva obra.