promoció polèmica

Netflix crea polèmica amb la promoció de 'Fe de etarres'

La plataforma cobreix la façana d'un edifici de Sant Sebastià amb un "Yo soy españoool" ratllat

netflix

netflix

3
Es llegeix en minuts

Si el que Netflix busca amb les seves promocions és que cridin l'atenció i es parli d'ella (bé o malament, però que se'n parli), sens dubte ho està aconseguint. Així, després dels controvertits anuncis a Madrid de la sèrie 'Narcos' ("Oh, Blanca Navidad" , "Sé fuerte" i sobre els papers de la Gürtel), la popular plataforma de televisió per internet ha tornat a crear polèmica amb la publicitat de presentació al Festival de Sant Sebastià de la seva pel·lícula 'Fe de etarras': ha cobert tota la façana d'un edifici de la ciutat basca amb un cartell que té escrit: "Yo soooy, españoool, españoool, españooooool" (sic). ¿La polèmica?: els tres "españoool" estan ratllats en vermell'.

Després de penjar el cartell, les reaccions a les xarxes socials no han fet sinó confirmar que la polèmica està servida.

"Ja no existeix ETA"

Davant d'aquesta allau de comentaris a favor i en contra, el director de la pel·lícula, Borja CobeagaBorja Cobeaga, també ha dit la seva, recordant que ara existeix Twitter, però no ETA.

Comèdia negra escrita i dirigida per Cobeaga (guionista de 'Ocho apellidos vascos' i  'Ocho apellidos catalanes'), 'Fe de etarres' (primera pel·lícula de Netflix que es projecta  al Festival de Cine de Sant Sebastià) se situa a l'estiu del 2010, quan  'la Roja' arrasa al Mundial de Sud-àfrica i tot Espanya ho celebra. En aquest context, un comando etarra format per un veterà que vol demostrar la seva valentia (Javier Cámara), una parella compromesos en funció de la continuïtat o no de la banda (Miren Ibarguren i Gorka Otxoa) i un manxec que creu que entrar en el comando el farà sentir com si fos Chuck Norris (Julián López), esperen ordres per entrar en acció.

Després de passar per Sant Sebastià, la pel·lícula s'estrenarà per als abonats de Netflix el pròxim, 12 d'octubre, dia en què casualment se celebra la Festa de la Hispanitat, cosa que també ha provocat reaccions a les xarxes socials: hi ha qui considera inoportuna aquesta coincidència.

Notícies relacionades

De fet, n'hi ha que han demanat directament no estrenar-la, el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Alfonso Sánchez. "És un assumpte delicat i hi ha moltes coses sobre les quals fer bromes abans que ETA -va declarar Sánchez a l'agència Servimedia-. No ens sembla encertat i si finalment no l'emetessin, seria millor, perquè evitarien fer mal a moltes víctimes".

Cal recordar que Borja Cobeaga (Sant Sebastià, 1977) ja havia aconseguit provocar reaccions enfrontades amb '¡Vaya semanita!',¡Vaya semanita!' exitós programa d'humor de la televisió autonòmica basca en què també satiritzava el món etarra, a més de tota la política basca i espanyola.