ENTREVISTA

Arturo Valls: "La falta de vergonya és una cosa genètica"

El presentador de 'Me resbala' confessa que molts actors han dit no al programa d'Antena 3 perquè han de "fer el tonto"

undefined39465881 television arturo valls presentador de me resbala de antena 170727143355

undefined39465881 television arturo valls presentador de me resbala de antena 170727143355

4
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

Immediatament després d’acabar el seu treball a 'Ninja Warrior', Arturo Valls s'ha posat mans a l'obra amb una nova edició de 'Me resbala' (divendres, 22.10 hores), l’espai d’Antena 3 en què els còmics famosos pateixen força amb enverinades proves. El presentador i actor valencià explica en aquesta entrevista com està sent la gravació de l’esbojarrat xou de les relliscades i les caigudes. També fa balanç de la temporada i explica quins són els seus projectes immediats.

–¿Els còmics que participen en 'Me resbala' s’ho passen bé o pateixen?

–Es diverteixen, però és un programa molt exigent. Són quatre hores de gravació en què es deixen la pell literalment algunes vegades. Recordo alguns finals de gravació en què anava a saludar-los al camerino i en veia alguns amb l’esquena molt castigada, altres posant-se Reflex o posant-se unes tiretes… Hi ha una llei no escrita segons la qual aquest programa, si el còmic no hi posa energia durant tota l’estona, no funciona. Sempre has d’estar al cent per cent. 

–¿Han trobat a faltar Florentino Fernández?

–Sí, és clar. L’hem perdut perquè ha fitxat per Mediaset. Era un pilar de temporades anteriors. 

–¿Quin dels debutants l’ha sorprès més?

–Jorge Fernández. No m’ho esperava perquè és molt simpàtic i això, però de cop i volta el veus fent uns salts i unes cabrioles que et deixen perplex. Jorge té aquesta cosa de jugar com un nen de veritat. I de posar-se a fer el pallasso i no tenir cap prejudici. Hi ha molts actors que han dit que no a participar en el programa perquè no s’hi veuen. És que has de fer el tonto. 

–¿Quins actors s’hi han negat?

–A vostè l’hi diré (riu).

"Flo era un pilar d'edicions anteriors i el trobem a faltar"

–Vostè ja no té problemes de vergonya davant d’una càmera…

–Home, crec que ja està demostrat. Després de vestir-me de fallera… Crec que és una cosa genètica això de no tenir vergonya. Al final t’ho emportes a la tele sense poder estudiar-ho, perquè no hi ha cap manual. O ho tens o no ho tens. Si a això s’hi suma que t’agrada agradar i veure que el públic disfruta amb tu, doncs per què no donar-l’hi. I si et guanyes la vida amb això, doncs fenomenal. 

–¿Com reacciona el seu fill petit quan el veu per la tele?

–Crec que ja va entenent com funciona tot això. Al principi sí que es preguntava per què el seu pare es vesteix de dona, però ara penso que ho comprèn. I ho disfruta molt: ja va posant les seves caretes i les seves veuetes. Té aquest esperit gamberro del pare. 

–¿Vostè explota aquesta faceta també a casa?

–No tant. Ho faig a un altre nivell perquè em demanen que no m’emporti la feina a casa. A vegades, quan estàs a la teva salsa amb els teus amics menjant-te una paella o bevent-te un gintònic de sobte surt una cançó, una disfressa o una broma. Però en circumstàncies normals, no. La gent pretén que pugis a un taxi després de 14 hores de feina i et posis a fer riure el taxista.

–¿Ha vist 'The wal'l, el programa de Tele 5 amb el qual competeix?

–Sí, em sembla un format molt entretingut en què Carlos Sobera està genial com sempre. Però crec que són dos gèneres molt diferents. Abans, quan competia amb Ninja Warrior, que era més esportiu, hi havia moltes diferències entre les dues ofertes. I ara n’hi segueix havent.

–¿Ha quedat satisfet amb els resultats d’audiència de 'Ninja Warrior'?

–Sí, l’evolució ha sigut molt bona. Va començar molt bé, com sol ser habitual en les estrenes dels programes. Després va caure una mica, com ha passat en altres països. Però la final ens va deixar un bon sabor de boca i es va comprovar que la gent tenia interès per saber com acabava. Això és bon senyal. 

–¿Li han proposat alguna vegada ser jurat de Tu cara me suena?

–La veritat és que no. Em sembla dificilíssim ser jurat perquè has de dir als companys que aquell dia no han estat bé. Em sembla una mica dur. Els que hi ha ara ho fan fenomenal: Llàcer, Latre, Chenoa… A mi em costaria, però tot és provar-ho. Encara que m’imposa molt respecte.    

–¿Quins projectes té?

–Hi ha un programa gravat amb Warner per a Antena 3, però no puc dir gaire. Només que torno als meus orígens perquè és una cosa més seriosa i periodística en què no faig el tonto. És una espècie de reality molt diferent. M’imagino que ja s’emetrà al setembre.    

Notícies relacionades

–¿Què farà per les vacances? 

–Platja, amics i xiringuito. També ho aprofitaré per pujar a l’escenari i fer cors amb el grup musical que tenim a Zahara de los Atunes amb Wyoming. Es diu Los Insolventes i fem versions de rock and roll. M’hi uneixo per fer cors en alguns dels pobles pròxims per on van de gira. És un hobby estiuenc fantàstic.