Pel·lícules a la tele avui dimecres 14 de juny del 2017

'La guerra de los mundos', a FDF; 'Vámonos, Bárbara', a La 2; 'Basic' i 'Ruslan: la venganza del asesino', a Paramount, i 'Combustión', a La Sexta són els films més destacats

2
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a la tele té com a films més destacats 'La guerra de los mundos', a FDF; 'Vámonos, Bárbara', a La 2; 'Basic' i 'Ruslan: la venganza del asesino', a Paramount, i 'Combustión', a La Sexta.

La guerra de los mundos

22.15 / FDF / Ciència-ficció ★★★

Director: Steven Spielberg

Actors: Tom Cruise, Dakota Fanning, Justin Chatwin, Tim Robbins, Miranda Otto, David Harbour

País: EUA (1998). 116 minuts

Escrita per H. G. Wells, 'La guerra dels mons' va ser la primera novel·la de ciència-ficció que descrivia una invasió alienígena de la Terra. Se n’han fet adaptacions de tota mena, des de la famosa emissió de ràdio de l’any 1938 fins a la pel·lícula clàssica de Byron Haskin de 1953. Aquesta estupenda adaptació es deu a la unió de Spielberg, que va aconseguir combinar espectacle i emoció i destaca per les seves imatges i acurat disseny de personatges i la presència d’un ajustat Cruise. Com en els seus referents previs, en aquesta versió la Terra també pateix una invasió extraterrestre, però l’acció se centra en Cruise, que en passarà de tots colors per intentar fugir amb els seus fills d’una enorme nau alienígena que arrasa amb tot.


Basic

20.05 / PARAMOUNT C / Acció ★★★

Director: John McTiernan

Actors: John Travolta, Samuel L. Jackson, Connie Nielsen, Giovanni Ribisi, Brian Van Holt

País: EUA (2003) 98 minuts

John McTiernan ('Jungla de cristal') va decidir tornar a reunir la curiosa parella d’assassins a sou de la pel·lícula 'Pulp fiction', encara que amb resultats molt diferents. El temut sergent d’una unitat d’elit i els seus homes desapareixen a Panamà durant unes maniobres. Les autoritats encarreguen la seva recerca a un antic rànger.


VÁmonos, Bárbara

21.55 / LA 2 / Drama ★★★

Directora: Cecilia Bartolomé

Actors: Amparo Soler Leal, Cristina Álvarez, Iván Tubau, Julieta Serrano, José Lifante, Josefina Tapias, Concha Bardem

País: Espanya (1978) 95 minuts 

Primer film professional de Cecilia Bartolomé, una de les primeres dones directores juntament amb Pilar Miró i Josefina Molina, que havia enlluernat amb 'Margarita y el lobo', la seva pel·lícula de final de carrera. Una burgesa catalana vol separar-se del seu marit, malgrat l’oposició de la seva família. Per obrir via, se’n va de vacances sola, amb la seva filla Bárbara, de 12 anys.


Ruslan: la venganza del asesino

22.00 / PARAMOUNT C. / Acció ★★

Director: Jeff King

Actors: Steven Seagal, Laura Mennell, Igor Jijikine, Holly Eglington, Aleks Paunovic, Mike Dopud, Inna Korobkina

País: Canadà (2009) 98 minuts

Tòpic film d’intriga i acció al servei de l’inexpressiu Seagal. Encarna un antic diplomàtic rus que viu a Sant Petersburg. Un dia rep una trucada de la seva exdona, que li anuncia el pròxim casament de la filla de tots dos. L’home viatja als Estats Units i esbrina que el nòvio és fill d’un antic enemic.


Combustión

23.45 / LA SEXTA / Acció ★★

Director: Daniel Calparsoro

Actors: Álex González, Adriana Ugarte, Alberto Ammann, María Castro, Marta Nieto

Notícies relacionades

País: Espanya (2013) 104 minuts

Acció i gasolina a l’estil de la saga Fast & Furious ('A todo gas'), dirigida pel basc Daniel Calparsoro i amb un repartiment de joves actors que s’han fet populars gràcies a la televisió. La trama segueix les peripècies d’un noi que està a punt de casar-se amb la propietària d’una joieria, que s’obsessiona amb una cambrera involucrada en carreres il·legals de cotxes.

guerra mundos

guerra mundos