reportatge especial

Movistar+ reviu el drama del Chapecoense

Un equip de la plataforma va viatjar a la ciutat de Chapecó després del tràgic accident aeri en què van morir la majoria de jugadors del club de futbol brasiler

2
Es llegeix en minuts

El 28 de novembre passat, un accident aeri a Medellín (Colòmbia) va tenyir de dol el món del futbol: l’avió en què viatjava l’equip brasiler Chapecoense, per disputar el partit d’anada de la final de la Copa Sud-americana davant l’Atlético Nacional, es va estavellar a prop de l’aeroport i va segar la vida de 71 persones, entre elles, la majoria dels futbolistes. Poc després de fer-se públic el dramàtic succés, un equip de Movistar+ va viatjar a la commocionada localitat brasilera de Chapecó per fer un programa especial, Chapecoense, orgullo y dolor, que la plataforma estrena aquesta nit (22.00 hores) al seu canal Movistar Fútbol (dial 45).

«Chapecoense, orgullo y dolor és una crònica de la tragèdia i el dol», apunta en una nota Movistar+, que ressalta que, «sobretot», aquesta producció «és un homenatge a la dignitat i a la grandesa d’un club i d’una ciutat. Un relat que narra la curta però intensa història de l’equip i el seu vincle amb una població que té el Chapecoense com a emblema d’identitat, i que també se centra en els enormes esforços que està fent el club per tornar a aixecar-se i reprendre l’activitat en un moment tan dur».

Els dies posteriors es van fer homenatges en memòria de les víctimes per tot el planeta. Chapecó, una ciutat de l’estat de Santa Catarina que té en el seu equip un gran motiu d’orgull, es va convertir en l’epicentre del dolor. I un equip de Movistar+ va palpar sobre el terreny com es van viure aquells amargs dies de dol marcats per un multitudinari funeral d’Estat, però també com el club intenta ressorgir després de la tragèdia.

Notícies relacionades

PROFESSIONALS DE PRESTIGI/A través d’entrevistes amb directius, jugadors, aficionats i periodistes, el treball reflecteix no només la dimensió del drama, sinó també la fortalesa moral de molts protagonistes a qui la fatalitat va esquitxar de ple en un equip devastat pel dolor. El club Chapecoense està gestionat des de fa anys de forma modèlica, i des de la modèstia ha aconseguit arribar a l’elit del futbol brasiler i continental despertant simpaties per tot el Brasil. 

El documental està dirigit per Luis Miguel Hinojal i Joao Cabrera, dos professionals especialitzats en reportatges sobre el món de l’esport en general i del futbol en particular. Ells són els autors de Cruyff, el legado de un visionario i Neymar, la mariposa voraz, entre molts altres reportatges.