El Barça convida el Chapecoense a jugar el pròxim Gamper

La iniciativa s'acompanyarà de diversos actes d'homenatge

 

  / EFE / LEONARDO MUÑOZ

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Pocs tornejos Joan Gamper, que aquest 2017 arribarà a l'edició número 52, hauran tingut l'emotivitat que es preveu per al de l'agost vinent, quan el Barça i el Chapecoense s'enfrontin en un partit que el club blaugrana vol convertir en "un gran homenatge del món del futbol" a l'entitat brasilera destrossada per l'accident aeri del 28 de novembre passat. El Barça, que ahir va convidar formalment el Chape a través d'una carta, també pretén amb aquest partit "col·laborar en la reconstrucció institucional i esportiva del club, i ajudar que pugui recuperar el nivell competitiu que tenia".

L'equip brasiler, que viatjava cap a Medellín per enfrontar-se a l'Atlético Nacional en l'anada de la final de la Copa Sud-americana, va perdre un total de 22 futbolistes i gairebé tota la directiva en l'accident. Un dels pocs supervivents de la tragèdia, el defensa Alan Ruschel, ha agraït les mostres de solidaritat que han arribat de tot arreu. "Hola, amics del Brasil i d'arreu del món. M'estic recuperant bé i d'aquí poc tornaré al meu país per completar la rehabilitació", explicava dimecres el defensa, de 27 anys, per qui es va témer que no pogués tornar a caminar. "Voldria agrair-los la força que em van transmetre i l'afecte que em van demostrar. Moltíssimes gràcies a tots", afegeix el jugador, encara convalescent a l'hospital de Medellín, si bé es preveu que d'aquí pocs dies Ruschel pugui tornar al Brasil per continuar a casa amb la llarga rehabilitació que l'espera.

PROSSEGUEIXEN ELS HOMENATGES

Notícies relacionades

Mentrestant, els homenatges al Chapecoense se segueixen repetint a mig món (el minut de silenci en l'última jornada de la Champions en va ser un altre exemple) i especialment al Brasil, on dimecres havia de disputar-se el partit de tornada entre el Chape i l'Atlético Nacional. L'estadi escollit per a aquest històric partit era el Couto Pereira de Curitiba, amb capacitat per a 40.000 persones, molt més gran que el del Chape, l'Arna Condá (21.500), que no reuneix les condicions requerides que estableix la Conmebol.

El recinte es va omplir fins a la bandera i a l'hora en què havia de començar el partit es va escoltar un xiulet que donava inici de manera simbòlica a un partit que desgraciadament no es jugarà mai. Les llums del camp es van apagar i l'afició va convertir la graderia en un emocionant homenatge silenciós a les víctimes. Igualment, a l'estadi del Chape també es va concentrar afició de l'equip brasiler. El mateix va passar als afores de l'estadi de Maracaná, on seguidors de tots els clubs de Rio de Janeiro es van concentrar per recordar les víctimes.