NOU xou DE CONTACTES

¿Qui vol despullar-se a la tele?

El canal DKiss ultima l'adaptació d'un programa que triomfa a Europa, en què dos desconeguts es coneixen al llit

Promo del programa ’Desnúdame’ de DKISS. / periodico

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

¿La millor manera per saber si tens 'feeling' amb una altra persona desconeguda és despullar-te davant seu i xerrar mitja hora estirats al mateix llit? Aquesta és la pregunta a partir de la qual es va gestar 'Undressed', l’últim –fins ara– pas de rosca en el puixant gènere dels programes de cites (els 'dating shows'), que es va estrenar amb gran èxit a Itàlia i que, després d’impactar a la Gran Bretanya, arriba a Espanya de la mà de DKiss, nou canal en obert de TDT que ja està buscant voluntaris per a aquest xou, que té molts trets de 'reality'.

 

    Dos estranys, un llit i una gran pantalla que els guia. Així presenta el canal DKiss la seva nova aposta –l’adaptació es titularà 'Desnúdame'–. De fet, el títol és l’únic canvi important respecte al format original, que es basa en el fet que les dues persones no es coneixen prèviament, s’han de despullar l’un a l’altre i compartir llit durant mitja hora. Amb càmeres, és clar. Durant aquesta eterna (o no) mitja hora, una gran pantalla que hi ha als peus del llit emetrà imatges de la seva vida, per donar peu que es coneguin millor. Després d’aquests 30 minuts d’interrelació, cada un dels participants «tindrà la possibilitat de pitjar un polsador amb el qual, mitjançant un sí o un no, mostraran la seva voluntat de vestir-se i marxar o, en canvi, quedar-se entre els llençols una estona més», expliquen des de DKiss.

   

 Des d’aquesta cadena de televisió assenyalen que aquest «experiment» es basa en els estudis realitzats, fa gairebé 25 anys, pel psicòleg Arthur Aron, de la Universitat de Nova York. Aron va dissenyar un test de 36 preguntes que permetia saber, en 45 minuts, si dos desconeguts podien enamorar-se». A partir d’aquesta idea, el programa desenvolupa la seva estructura narrativa, amb persones en una posició vulnerable: despullen els seus cossos i la seva intimitat. Així, es busca fomentar «una mútua empatia i facilitar que sorgeixi l’amor, encara que es tracti de dos desconeguts».

 

Així, en cada entrega de 'Desnúdame', una parella diferent posarà a prova aquesta teoria i mirarà de respondre a la pregunta original de l’experiment: ¿és possible enamorar-se perdudament d’un perfecte desconegut en només 30 minuts? Creat per la productora Magnolia Italia, 'Undressed' ja ha sigut renovada en aquest país per una tercera temporada. La versió britànica està en antena i ja n’han comprat el format França, Holanda, Polònia, EUA, Alemanya i Austràlia.

Notícies relacionades

   

EN PLENA FASE DE CÀSTING

A DKiss –que a més de l’adaptació espanyola també oferirà el programa original– estan actualment en plena fase de càstings, que van començar el 21 de setembre passat. És a dir, encara busquen voluntaris que vulguin viure «una experiència diferent», una possibilitat que s’explica als interessats a la seva pàgina web, www.dkiss.es/castingdesnudame. 

Temes:

Reality show