ÉVOLE ENTREVISTA UN VETERÀ

'Salvados' tanca la temporada amb Jesús Sacristán

salvados sacristan

salvados sacristan

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El programa Salvados tanca temporada avui (La Sexta, 21.30) amb una conversa de Jordi Évole amb el veterà actor José Sacristán, un home profundament d’esquerres i polititzat, la biografia i filmografia del qual li serveixen al programa per fer un repàs de la història recent d’Espanya. No és el primer cop en aquesta novena entrega que s’ha dedicat un programa sencer a un personatge. Els altres personatges (Julio Iglesias a banda) van ser Mariano Rajoy i Arnaldo Otegui, tot i que els temes polítics no han sigut els més habituals.

«Som en una cadena amb una programació tan bolcada a la política que, si el diumenge també hi poses més política, no sé com s’ho prendria el teleespectador. Per això a Salvados intentem diferenciar-nos i fer coses noves». Això sí, els personatges polítics són els que els han deparat els millors índexs d’audiència. L’inèdit cara a cara Albert Rivera-Pablo Iglesias va ser vist per més de 5,2 milions de persones, rècord històric del programa, i la visita a Rajoy a la Moncloa, per més de 3,8 milions.

    A més, l’espai s’acomiada líder absolut dels diumenges i, a falta d’emetre’s l’última entrega, iguala la seva millor temporada històrica amb un 14,7% de quota i més de 2,9 milions de teleespectadors. Però, Évole no s’infla: «Crec que estem massa pendents de les audiències, del numeret. Perquè hi ha un mesurament intangible, que pot ser la repercussió, o que l’endemà en un bar es parli del tema. Les audiències socials no tenen a veure amb les reals», afirma.

Notícies relacionades

MASCLISME I MODA ‘SLOW COST’ / Entre aquestes «coses noves» a què es refereix el periodista, algunes han tingut una gran repercussió (i audiència), com el tema del masclisme que mata o el de l’explotació laboral a les marques de roba slow cost. En aquest últim cas, com ja va passar amb les elèctriques, el programa no va agradar gaire a les empreses afectades: «Estem obligats a rebre pressions. Hi ha gent que es dedica a pressionar i tu, com a periodista, t’has de dedicar a aconseguir publicar o emetre el que tu consideres que s’ha de publicar o emetre. I si no tingués els directius que tinc, no podria fer el que faig», admet.

Han passat moltes persones pel programa aquesta temporada, però quan Évole va recollir el premi Zapping, al març, en va destacar dues: «La Marina, una noia que va patir maltractament per part de la seva parella, i Luis Ortiz, de 99 anys, que va ser un esclau del franquisme i, malgrat totes les penúries que va passar, es continua reivindicant». José Sacristán avui tampoc deixarà ningú indiferent.