NOVA TEMPORADA, A TV-3

'Cites' escalfa els dilluns a la nit

Les claus d'una sèrie que ofereix històries d'amor i de sexe per a tots els gustos

ialvarez33673462 teletodo television  serie cites 160427200055

ialvarez33673462 teletodo television serie cites 160427200055

4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Del ‘thanatos’ a l'eros. De la mort a l'erotisme. Els dos instints bàsics que segons l'amic Freud actuen en l'ésser humà han resultat ser el ‘leitmotiv’ de les dues últimes sèries del ‘prime time’ dels dilluns de TV-3, aquell dia maleït en què, més que mai, s'acostuma a posar el teleespectador en la disjuntiva de quin programa consumir.

Si la setmana passada abandonàvem a la seva (mala) sort el ‘Mataiaies’, l'odiat assassí de ‘Nit i dia’, que sucumbia davant la crema de xampinyons (o la croqueta, segons suggereix Iosu de la Torre) enverinada per la dona que li va donar la vida, ara els obrim de bat a bat la porta, la finestra... i el cor, a l'amor i al sexe. Vaja, que si els dilluns ens quedàvem glaçats amb l'‘Hannibal Lecter de l'Eixample’, ara vindran els nois i noies (i els madurets, que també n'hi deu haver) de ‘Cites’ a escalfar-nos la vetllada.

La de ‘Cites’ va ser una aposta molt interessant la temporada passada. Aquells subtextos…, aquells silencis…, aquell ritme pausat…, aquells diàlegs que a vegades semblaven monòlegs, conferien al producte un aire teatral tan xocant com atractiu a la tele. No va tenir audiències estratosfèriques, però va crear un estil, una tendència, que es consumia també en quantitats considerables i era recurrent tema de conversa.

Però una segona cita no és mai igual que la primera. Es perd el factor sorpresa i s'aprèn dels errors o es potencien les virtuts que un pugui tenir. I l'equip de la sèrie coral de TV-3 (aquesta vegada té 27 protagonistes i un munt de secundaris i figurants), encapçalat per Pau Freixas, que en aquesta ocasió no és el director únic però sí una espècie de ‘cap infiltrat’ que supervisava que la ‘franquícia’ no s'arribés a desvirtuar, ha introduït ingredients que fan més suculent aquest variat 'menú de degustació'.

El capítol d'aquesta nit, amb què s'ha iniciat la temporada, ha servit de temptador aperitiu:

1) Platillo de vedella agredolça.La història protagonitzada per Isak Férriz i Bea Segura (Martín i Blanca) conté drama, amor no correspost i paternitats diverses compartides o no que et deixen amb ganes de més (i n'hi haurà, això no quedarà així). Es van conèixer la temporada passada i, malgrat l'inicial rebuig d'ella, una 'pija' que no es veia amb un rude tatuador, l'alcohol va fer de 'Cupido' i aquella nit va acabar en sexe... i embaràs. Ara, temps després, els uneix un formós nadó i un incipient sentiment amorós que ell traspua fins i tot pels múltiples tatuatges, i que ella sembla que no vegi. O no vol veure. Per això viu cadascú a casa seva. Les tensions sexuals no resoltes donen moltíssim joc. Per acabar-ho d'adobar, l'arribada d'una ex que s'havia volatilitzat, a qui de sobte se li ha despertat un profund amor maternal per la filla que tenen en comú, no farà res més que complicar-ho tot. Temps al temps. 

2) Sorbet de xocolata amb xili. Refrescant i picant. Així és la primera trobada com a ‘follamics’ (amics amb dret a més que a cuixa) entre els personatges que encarnen Marcel Borràs i Alba Ribas. Una història al més pur estil de comèdia romàntica tan estimulant com divertida i sexi. El Marcel i la Sara tenen molt clar per a què han quedat. Per practicar sexe. Però en el 'contracte' també hi entra l'amistat. I punt. Ella ha imposat unes normes que descol·loquen el despreocupat noi, però que sembla que accepta (qui li diu que no a un bombó com aquest). Però no amaga que intentarà saltar-se-les fins que ella caigui als seus braços. És un desig que s'acabarà convertint en repte.¿Per interès en la noia o per orgull de mascle? Ja es veurà... Com també s'ha de veure com aconseguirà que ella renunciï als seus sagrats principis. Ara bé, el noi, reconeguem-ho, resulta un penques encantador. Perilla seriosament el maleït 'contracte'. 

Això no ha fet res més que començar. Però ¿quines són les claus d'aquesta temporada que la fan tan atractiva?

1) Aquella combinació en un mateix capítol de drama i comèdia romàntics que et fan pujar a la muntanya russa de les emocions. I això està molt bé.

2) Trames amb persones de la tercera edat, perquè l'amor, i el sexe, és una qüestió d'actitud més que d'edats (i de quilos, i d'arrugues… Buf, no seguim).

3) Més parelles homosexuals, cosa que n'inclou una de formada per un polític acabat de sortir de l'armari (els senyors de la política últimament no guanyen per a disgustos).

4) Trames de relacions intergeneracionals. Com l'idil·li entre una senyora sexagenària (però molt estupenda, que no hem de deixar de ser realistes) amb un atractiu iogurín, cosa que farà les delícies de les Mrs. Robinson en potència.

5) Sexe, sexe i més sexe en les opcions més variades, que, no ens enganyem, és el primer que asseguren aquestes ‘cites exprés’ acordades per internet (l'amor, si cal, ja arribarà). I en aquesta ocasió, a més, s'hi inclou un suggestiu trio. Morbo assegurat.

Notícies relacionades

6) Per haver-hi, fins i tot hi haurà un casament. I és que, encara que diuen que el matrimoni és el final de l'amor, una festassa d'aquesta mena és molt pròpia d'una comèdia romàntica. A més, no se sap mai com pot acabar la cosa.

Vaja, que mentre que l'assassí de ‘Nit i dia’ es podreix al dipòsit de cadàvers, els cossos molt i molt vius i els cors bojos dels personatges de ‘Cites’ ens poden deparar interessants vetllades. S'ha acabat el fred. Prepareu el ventall.

Temes:

TV-3