ENTREVISTA
Eva González: "'Masterchef' és esgotador"
La presentadora andalusa confessa que prefereix els programes en directe perquè els gravats són "molt més pesats"

mdeluna33364887 television presentaci n de masterchef 4 en la i160426161730
Eva González s’ha tornat a posar al capdavant de la nova edició de Masterchef, el concurs culinari que presenta a TVE-1 (dimecres, 22.15 h), per a alegria dels seus admiradors.
–S’ha dit que aquesta nova edició de Masterchef és més exigent per als concursants. ¿També ho és per a la presentadora?
–Evidentment. Si el nivell culinari puja, les proves han de ser més difícils. També per a nosaltres. Els reptes, els viatges… Aquest programa és complicat de gravar: se’n veuen dues hores, però tardem una setmana a fer-lo. Tres o quatre dies de gravació a la setmana.
–¿Com s’ho muntaran per sorprendre els participants després de quatre temporades?
–Intentem posar els aspirants en moltes situacions que es poden trobar a la cuina professional. Una és el temps. Aquí és un rellotge i en un restaurant és un client. Això és una pressió. Però després no és el mateix cuinar per a un desconegut que per a la teva mare. Aquí és quan entren en joc les emocions, que és un altre tipus de pressió que també es dóna en el concurs.
–¿Continua disfrutant com el primer dia o ja nota l’efecte de tantes edicions?
–Físicament t’esgotes. Avui mateix tinc un constipat que no em puc treure de sobre perquè no puc descansar. És esgotador. ¿La il·lusió? No em puc permetre perdre-la quan hi ha 20.000 persones que volen entrar. Seria un desvergonyiment.
–¿Ha perdut moltes oportunitats de fer alguna cosa diferent per la seva fidelitat a Masterchef?
–He fet quatre temporades de versió d’adult i tres de nens. Suposo que Masterchef acabarà algun dia, perquè tots els formats es gasten. Encara que a nosaltres ens sorprèn haver augmentat un 25% les peticions per concursar. Però en algun moment s’acabarà i jo treballaré en un altre programa, perquè no sóc cuinera, sinó presentadora.
–¿Quines anècdotes divertides d’aquesta edició ens pot avançar?
–N’hi ha moltes. Hem anat a cuinar a la Unitat (Militar) d’Emergències i he al·lucinat. Cada any anem a algun lloc on hi ha uniformes i sempre és un gran moment. Sobretot per a les noies, que estem contentíssimes d’anar a veure els militars. Hi va haver situacions divertides. I a més aquest any estic encantada perquè hi ha molta gent del sud. M’agrada la gent de tot Espanya, però escombro cap a casa, com tothom.
–¿S’atreviria a ser jutjada amb algun plat?
–Sí. Sempre es diu que no sé cuinar, però el que no sé és fer cuina molecular, com pràcticament tothom. M’agrada fer potatges, guisats, espinacs amb cigrons i patates amb sípia.
–¿Ha tingut moltes ofertes aquests quatre anys?
–És clar que sí. M’han ofert projectes que he hagut de rebutjar perquè estic a Masterchef de dilluns a divendres i dissabte vaig a Andalusia a fer en directe Se llama copla per a Canal Sur. No tinc temps. Ja fa nou anys que faig aquest programa, que s’acaba de matinada. Les meves amigues em diuen que estic perdent la joventut, però jo els responc que m’agrada molt viure aquesta joventut.
–¿Què és més dur: Se llama copla o Masterchef?
–Són molt diferents. A mi m’encanta el directe. Fer un programa gravat és moltíssim més pesat que fer-lo en directe. Això és així.
–¿S’ha marcat un termini límit per continuar al programa?
–No. El termini ens el donaran els espectadors. Llavors acabaré jo, si és que no no me’n fan fora abans…
–¿Es veu com a substituta de Bertín Osborne ara que se’n va a Tele 5?
–No sé que se’n vagi a fer el programa a TVE tal qual. A mi el format m’agrada molt perquè m’encanta parlar amb la gent. Crec que això és el que fa Bertín, però ni tinc l’art de Bertín ni la seva experiència.
Notícies relacionades–¿Com van viure l’abandonament d’un dels concursants?
–Amb sorpresa i amb molta pena. Era una persona molt estimada. Li tenia molt afecte. És el segon abandonament, perquè Gonzalo va renunciar, però no té res a veure amb aquest, que no pot seguir el ritme del programa. Gravar Masterchef no és fàcil: matinar, viatges… A Montserrat feia molt fred i molt vent, i no és fàcil cuinar en aquests llocs.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- TELEVISIÓ I MAS ¿Substitut? El pitjor possible
- Barcelona, protagonista La Central obre la seva nova llibreria a Consell de Cent
- Mundial de MotoGP Marc Márquez aconsegueix que els rivals el vegin imbatible
- La ronda francesa Sense Juan Ayuso no hi ha paradís al Tour
- Waterpolo Espanya s’ensorra davant Hongria i lluitarà pel bronze contra els EUA