CERTAMEN MUSICAL EUROPEU

Barei representarà TVE en el Festival d'Eurovisió amb una cançó amb tocs 'soul'

La cantant madrilenya s'ha imposat amb 'Say yai!' a Xuso Jones i al català Salvador Beltrán, que ha sigut tercer tot i ser el més votat pel jurat internacional

undefined32581047 barei  presentaci n objetivo eurovisi n160202002825

undefined32581047 barei presentaci n objetivo eurovisi n160202002825

1
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Barei representarà TVE en el pròxim Festival d'Eurovisió, que se celebrarà el 14 de maig a Estocolm (Suècia), a l'haver sigut escollida la seva cançó 'Say yai!' pels dos jurats i el vot del públic en la gala celebrada aquesta nit. La cantant madrilenya ha obtingut 114 punts, enfront dels 94 de Xuso Jones i els 72 del català Salvador BeltránMaría Isabel, amb 68 punts, i Electric Nana i Maverick, amb 66 tots dos, s'han quedat aviat sense opció.

Barei, de 33 anys, és la compositora de la cançó guanyadora juntament amb Rubén Villanueva i Víctor Púa. Es tracta d'un 'up tempo' en anglès amb tendència 'soul'. “Un tema enèrgic, amb força i emotiu, amb un concepte amb què tothom es pot sentir identificat en la lluita diària i la capacitat de salvar obstacles a base d'esforç”, segons defineix la mateixa Barei, que ha confessat abans de la gala que li van llegir la mà i li van pronosticar "un viatge transcendental"  en la seva vida que, segons ella, "ben bé podria ser el d'Estocolm".

Notícies relacionades

Abans de la votació, i segons les dades facilitades per TVE, les xarxes socials havien donat com a favorita la cançó de Xuso Jones (22%), davant de Barei (21%), María Isabel (19%), el català Salvador Beltrán (16%), Maverick (13%) i Electric Nana (9%). 

El jurat del plató estava compost per EdurneCarlos Marín i la cantant sueca Loreen, guanyadora del Festival d'Eurovisió el 2012 amb 'Euphoria'. Per primera vegada s'ha incorporat per elegir la cançó un jurat internacional, integrat per representants de França, Itàlia, Suècia i el Regne Unit. Es dóna la circumstància que aquest jurat internacional ha donat com a vencedor el català Salvador Beltrán amb 36 punts, davant de Barei (30) i Xuso Jones (24). Però després ha arribat el vot del jurat espanyol i el del públic, que han acabat inclinant la balança cap al costat de la cantant madrilenya.