representant espanyola a Eurovisió

Barei: "No hauria pensat mai que tindria el vot del públic cantant en anglès"

L'artista va prescindir dels cors en castellà en la seva cançó 'Say yay'

barei2

barei2

3
Es llegeix en minuts

"La veritat" d'una cançó "d'intents, d'aixecar-se", però cantada íntegrament en anglès és el que, segons Barei, la va convertir ahir a la nit en l'elegida per representar Espanya al pròxim festival d'EurovisióEurovisió amb la seva cançó 'Say yay'.

"No hauria pensat mai que tindria el vot del públic cantant en anglès", ha reconegut la madrilenya en declaracions a Efe després de la gala retransmesa per RTVE, en què, tot i les "recomanacions" inicials de l'ens que els aspirants incloguessin almenys alguns fragments en castellà per assegurar la identificació de l'audiència, ella va decidir fer el que sentia.

Barei, que s'ha declarat "orgullosa" del seu idioma, "molt més ric" fins i tot que l'anglès, ha explicat que per a ella hi ha estils que no s'adiuen amb algunes llengües, com és el cas del funk i la música negra que practica en el seu tema guanyador.

SENSE CORS EN CASTELLÀ

També ha reconegut que la seva victòria "canvia" fins i tot la seva manera de veure Televisió Espanyola, ja que no li van posar traves per interpretar la lletra com considerés oportú. Va pensar que, "sent Eurovisió, feia falta un risc així alguna vegada", i la va cantar completament en anglès, sense les parts dels cors en espanyol.

"Crec que sóc la primera persona en la història del festival a Espanya que s'ha atrevit a fer això, un precedent molt important per als que vinguin darrere, perquè presentin les seves creacions com considerin, sigui en l'idioma que sigui, advocant només per la qualitat", ha afegit.

SEGONA PER AL JURAT INTERNACIONAL

Barei ha obtingut el màxim nombre de vots dels televidents i també el de tots els membres del jurat d'artistes (integrat per Loreen, Edurne i Carlos Marín, membre d'Il Divo), però no el del jurat internacional.

"Em pensava que en tot cas seria el jurat internacional el que em donaria més vots, però m'alegro molt per Salvador Beltrán, perquè la seva em semblava la cançó més autèntica", ha dit.

Exultant d'alegria i molt xerraire, la cantant ha dedicat el triomf al suport de la seva família, però s'ha mostrat esperançada que aquesta victòria també li porti un altre tipus d'assistències.

"És difícil fer-se un lloc (en la música) i crec que això canvia les regles del joc", ha assenyalat Barei, abans de subratllar que "feia molts anys que buscava un punt d'inflexió" en la seva carrera com a artista independent, a l'espera d'algú que "li posi un motor a la llanxa, perquè remar sola cansa".

CITA A ESTOCOLM

Respecte a Estocolm, on participarà en la gran final d'Eurovisió el 14 de maig, la intèrpret ha "jurat i perjurat" que s'hi deixarà la pell, com a mínim, per millorar les últimes posicions d'Espanya en el concurs i que "anirà a mort" pel títol de guanyadora.

"He disfrutat moltíssim aquesta nit a l'escenari i he cridat perquè ho sentia", ha assenyalat Barei, que considera fonamental sentir-se "a gust" amb la proposta escènica.

Per a Eurovisió, ha dit, vol una presentació "molt visual i innovador, minimalista", sense que distregui del tema, amb la mirada posada en Loreen com a model. 

DOS DISCOS

Barei és una cantant i compositora amb dos discos al mercat, ‘Billete para no volver’ i ‘Throw the dice’, i una carrera musical de més de 16 anys, amb influències del pop americà, el soul i la música negra.

L'artista, que ha estudiat llenguatge musical, cant, guitarra i piano, va participar en el Festival de Benidorm i després va viatjar a Miami, on va començar a compondre les seves maquetes.

A Madrid ha recorregut els escenaris de les principals sales de la capital. Aquest any ha actuat a l'Starlite de Marbella.

Notícies relacionades

Aquesta jove artista canta i compon principalment en anglès i ha sigut autora de cançons per a artistes com Malú i Edurne, o la japonesa May J. També ha fet diferents treballs musicals per a televisió.

Entre els seus referents hi ha Michael Jackson, Steve Wonder, One Republic, Maroon 5, Sia i Pink.