PROGRAMA AMB SORPRESES

Mil 'Ahora caigo' de rialles i patacades

EL PERIÓDICO es cola en la gravació de l'especial del concurs que presenta Arturo Valls que s'emet avui a Antena 3

 'Ahora caigo' (A-3 TV) ha arribat als 1.000 programes i ho vol celebrar amb els teleespectadors. El concurs que presenta amb alegria Arturo Valls ofereix dilluns, dia 1 (18.45), diverses sorpreses. EL PERIÓDICO va estar en la gravació d'aquest programa tan especial. I així us ho expliquem.

El presentador celebra el programa 1.000 d’¡Ahora caigo! / RICARD FADRIQUE

4
Es llegeix en minuts
INÉS ÁLVAREZ / EL PERIÓDICO

Es compleixen els 1.000 programes d''Ahora caigo', però als estudis de Sant Just Desvern (Barcelona), on es grava el concurs, es palpa l'excitació de la novetat. Perquè una efemèride com aquesta mereixia un gran regal, i l'espai d'Antena 3 l'ha tingut: la remodelació del plató. Ara tot llueix d'un blanc enlluernador i els sofàs han sigut canviats per uns de més tous i separats per passadissos que permetran a l''hiperactiu' Arturo Valls, el seu presentador, saludar millor el públic present. «Es veuen tan còmodes que se'm quedaran adormides les senyores», fa broma Valls, mentre contempla els preparatius. «El blanc és molt brut, ¿eh? Sempre ho diu la meva mare», segueix en el seu habitual to de broma.

Però això no és el que preocupa l'equip tècnic, sinó la il·luminació, que ara haurà de ser diferent, o com seguiran les càmeres el presentador pels nous espais pels quals es mourà… Es decideix, llavors, gravar en segon lloc l'especial que commemora les 1.000 entregues. No és qüestió d'experimentar en aquest programa.

TOT AL SEU LLOC

Es fan noves proves i les comprovacions rutinàries, com que tot estigui correcte en les trapes per on es precipitaran els concursants (ja n'hi han passat 9.000) o que els cartellets que amaguen els premis estiguin en el seu lloc (una noia ho comprova ficant el cap dins de la tela negra que els cobreix perquè no es vegin abans de temps).

El públic, mentrestant, mostra l'excitació pròpia de conèixer per dins la tele, encara que alguna senyora gran presumeixi que aquesta no és la seva primera vegada. A tots els il·lusiona ser-hi. I això es fa patent quan irromp Valls al plató. El públic rugeix, i no només perquè els ho ha demanat el regidor, Rocco Steinhaüser (conegut per programes de Jordi González), que amb gràcia i desimboltura els fa oblidar que pesats que poden ser els rodatges.

LLENGUATGE DELS PITS

L'hora i mitja que dura la gravació del primer espai passa volant. La concursant s'ha emportat la pasta després de desfer-se dels seus oponents, que han vist com la trapa s'empassava les seves il·lusions. Entre ells, un tipus que assegurava parlar amb els pits, i ho demostrava. Valls, amb més taules que una taula, de seguida li havia donat la rèplica. «Quina merda de llenguatge», simulava dir-li amb els seus pectorals. La casualitat havia fet que la resposta a la pregunta formulada fos: «Sofia Loren». El presentador ho rematava: «Aquesta sí que tenia poder als pits».

Entrega del premi i fi de programa. Després de la mitja hora de pausa, que el públic aprofita per engolir el 'bocata', es roda l'especial. I el que semblava fàcil, es complica. Afloren els nervis. «No us passeu amb els aplaudiments –recorda Rocco al públic–. S'ha de sentir el presentador». Entra aquest, saluda, talla la cinta que inaugura el decorat i entona una cançoneta enganxosa que parla dels 1.000 programes –«Ahora caigo/ caigo…»–, movent-se pel plató i entre el públic.

PÚBLIC DIVERS

El concursant és aquesta vegada un noi d'Oriola que practica un humor absurd que sembla descol·locar el presentador. Però en això Valls és un mestre i una vegada més li guanya el pols. I es guanya el públic, que destaca per ser molt intergeneracional: estudiants de grau mitjà d'Audiovisuals de Barcelona, acompanyats dels seus profes, i gent d'edat, que Arturo Valls entendreix especialment. «La quantitat de gent gran que em diu: ‘No saps com ens acompanya aquest programa. Que bé que em fa passar la tarda d'hivern’. Això és el que a mi més m'agrada», assegura.

En l'espai no falten tampoc els vídeos que recorden que s'està de celebració. El primer d'ells recull les felicitacions d'amics d'Ahora caigo. Entre ells, Cristina Pedroche, Jordi Évole, Jorge Fernández, Pablo Puyol, Manel Fuentes… En la seva intervenció, Josema Yuste, ex de Martes y Trece, simula confondre Valls amb Jordi Hurtado: «¿Qui ha sigut?», fa broma el presentador, després del visionat. « ¡Ah, Josema Yuste! El de Cruz y Raya», diu per venjar-se.

VÍDEOS PER RECORDAR

Més preguntes, més caigudes i més vídeos: el de les disfresses que llueixen presentador i concursants en els especials, el de les respostes més absurdes, el dels concursants que arrisquen i aconsegueixen el premi màxim de 100.000 euros…

Notícies relacionades

Després d'entregar el premi al concursant, l''Ahora caigo' número 1.000 arriba a la seva fi. Però encara queda una última sorpresa: entra al plató un vistós pastís adornat amb l'emblemàtica gallina ponedora, al voltant de la qual es reuneix tot l'equip per a la foto de família.

«Que en feu 1.000 més», els deia Jordi Hurtado en un vídeo. Un bon desig que adquireix més valor al provenir d'un expert en longevitat televisiva. Fora de pantalla, Valls confessa: «Jo hi estaria 1.000 programes més. Tinc llibertat i barra lliure per a l'estupidesa, de manera que estic molt a gust». Se li nota. Traspassa la pantalla.

Temes:

Antena 3