entrevista

Oriol ('Top Chef'): "Jo era el sac de boxa de Chicote"

El cuiner català parla del seu pas pel programa d'Antena 3

El cuiner català Oriol Lomas.

El cuiner català Oriol Lomas. / ANTENA 3

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Oriol Lomas (26 anys, Barcelona) ha sigut el participant més polèmic de la tercera edició del programa d'Antena 3 'Top Chef'. El seu caràcter i el seu particular estil de cuina, el 'freestyle cooking', ha tingut amb els ganivets alçats gran part dels concursants i el jurat. Una setmana després de la seva expulsió, el cuiner català, xef i propietari del restaurant Bocca Regencós (Girona), parla del seu pas pel programa i dels seus projectes de futur. Entre ells, seguir amb el seu canal de cuina a Youtube i publicar un llibre de receptes.

¿Per què vas decidir entrar a 'Top Chef'?

Els meus amics m'hi van animar. Deien que, amb el meu estil diferent de cuinar, podia fer-ho bé. També hi vaig anar per posar una mica de xou al programa.

¿Havies seguit alguna de les altres edicions?

No. De fet no miro ni 'reality shows' ni la tele.

¿Com vas viure l'expulsió?

La veritat és que molt bé, ja volia sortir del programa. Hi havia molt mal rotllo amb els companys, em feien el buit.

¿Estàs satisfet amb la posició en què vas quedar?

El meu objectiu no era guanyar. De fet, no volia guanyar perquè passes a ser ‘propietat’ de 'Top Chef'. La posició en què he quedat és perfecta.

Et van eliminar amb una prova de pastisseria...

No la vaig fer bé. No entenc la farina. Ells sabien el meu punt feble i vana anar a eliminar-me.

¿Què has après en el programa?

El que jo aprenc és el que jo vull aprendre. Allà la gent volia aprendre cuina i jo mirava més enllà. Jo vaig aprendre el que passa a la tele, a cuinar a través de la càmera.

Vas marxar tenint una picabaralla amb Chicote

Interpreta el seu paper. Va crear un personatge al voltant de mi. Jo rebia perquè aguantava. Era una mica com el seu sac de boxa. Als restaurants normalment hi ha una figura com aquesta. Però és un bon tio.

Més vídeos a Antena3

¿Et reconeixes a la tele?

Jo sóc així. No amago res. Qui em coneix sap que sé treballar en equip, però estava en un concurs.

¿Repetiries?

Sí. Vaig aprendre molt sobre situacions en què et trobes en el procés de creació.

¿Quin nivell hi ha entre els concursants?

Sincerament, el nivell general és baix.

¿Queden els quatre millors?

No.  Dels quatre, Marcel és el millor, m'encanta la seva cuina. Alejandro és un brut i sempre fa el mateix. A Mari Paz la treus de la cuina espanyola i no sap fer res. I Sergio… no m'agrada ni la seva cara ni els seus cabells.

Més vídeos a Antena3

Has popularitzat el teu estil de cuinar, el 'freestyle cooking'. ¿Com el definiries?

Ho diu el nom: cuina d'estil lliure. Tenir una estratègia base i a partir d'aquí improvisar. Jo mai copio, sempre faig les meves pròpies receptes.

I després del teu pas per ‘Top Chef’, ¿què?

Seguiré amb el meu restaurant, el Bocca Regencós. L'any que ve vull començar de zero una altra vegada. També estic escrivint un llibre de cuina.

I ja tens en marxa el teu canal de cuina a Youtube

En part vaig decidir entrar a ‘Top Chef’ per aprendre televisió i començar amb aquest projecte.

Notícies relacionades

Una curiositat, ¿què has fet amb els ganivets?

Els he repartit entre els meus amics. I la jaqueta de ‘Top Chef’ la vaig sortejar entre els meus seguidors a Instagram.