'talent show' culinari d'Antena 3

La subtilesa i delicadesa dels plats de Marcel triomfen a 'Top chef'

El cuiner alemany s'imposa a la final al valencià Alejandro

marcelok

marcelok

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Marcel, un "cuiner molt subtil, elegant i amb molta delicadesa" en les seves creacions, com el va definir Alberto Chicote, es va imposar ahir a la nit davant "la potència i la contundència de sabor" dels plats d'Alejandro a la final de la tercera temporada de 'Top chef', el concurs gastronòmic d'Antena 3.

Els dos finalistes no van estar sols en el desenllaç del programa. En la primera prova de la nit, es van retrobar amb els seus 11 companys que havien sigut eliminats del concurs al llarg de les 14 setmanes de competició. Quatre d'ells podrien cuinar amb els finalistes, que els elegirien en un tast a cegues.

Però abans, els exconcursants van haver de netejar unes carxofes i els sis més ràpids (Luca, Sergio, Maripaz, Velandrino, Álex i Carlos) van passar després a elaborar un plat amb aquesta verdura que convencés en el tast a cegues Marcel o Alejandro.

LES PULLES D'ORIOL

En aquesta primera selecció va caure eliminat Oriol, que estava disposat a donar guerra. "Vull fer un plat que li agradi a Alejandro perquè m'elegeixi per al seu equip i fotre-li la vida", va confessar el xef català demostrant una vegada més la seva animadversió pel valencià. Però no va comptar bé les carxofes i li va faltar netejar-ne una, de manera que no va passar a la següent fase. "M'hauria agradat ajudar Marcel, però l'hauria fet posar molt nerviós", es va consolar Oriol.

En el tast a cegues, els dos finalistes es disputaven Sergio, a qui tots dos volien al seu equip. Al final, el càntabre va anar a parar al grup de Marcel juntament amb Álex, mentre que Alejandro va sumar a les seves files Maripaz i Velandrino.

PLAT PRINCIPAL I POSTRES

Amb els equips ja formats, va començar la prova final, en què van comptar amb dues hores i mitja per elaborar un plat principal i unes postres, que degustarien 25 teleespectadors, encarregats en aquesta tercera temporada d'elegir el guanyador de 'Top chef'. Les carreres al Círculo de Bellas Artes de Madrid, on es va disputar la prova final davant la presència dels familiars dels concursants, van ser constants.

"A Marcel el veig molt nerviós", insistia Maripaz. Però ella també va patir quan se li van cremar les 'migas'.

UNA CAIGUDA INOPORTUNA

El moment més tens va ser quan va caure una de les safates amb els plats de Marcel en els últims minuts. La cosa no va passar d'aquí perquè havien preparat racions de més. 'Déntol amb tocs de les meves arrels' i 'Del mar fins a la muntanya' va ser el menú que va coronar Marcel com a guanyador. 

Notícies relacionades

Alejandro es va decantar per lluç amb pil-pil d'algues, plàncton i herbes del Mediterrani i, per postres, macedònia de fruites tropicals dolces, àcides i picants.

El guanyador es va embutxacar 30.000 euros i podrà publicar el seu propi llibre de receptes.

Temes:

Top Chef