CONCURS GASTRONÒMIC

A-3 TV reobre la seva cuina per buscar el nou 'Top chef'

3 El públic decidirà en aquesta edició el guanyador del conegut 'talent show'

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El debut d'un nou jutge (Paco Roncero), gravacions de proves per ciutats de tot Espanya, i fins i tot de l'estranger (com Istanbul), i la participació de 25 teleespectadors que decidiran el guanyador final. Aquestes són les principals novetats que presenta la tercera edició de Top chef, concurs gastronòmic per a professionals de la cuina que aquesta nit torna al prime time d'Antena 3 com un dels plats forts de la seva graella de tardor.

Segons van explicar en la presentació del concurs al Festival de Televisió de Vitòria, aquesta edició del conegut talent show es caracteritzarà per un alt nivell gastronòmic, fruit d'un rigorós càsting celebrat en dues fases, al qual es van presentar grans professionals de la cuina de tot Espanya durant el mes de maig passat. Així, dels 16 destacats professionals seleccionats que es presentaran aquesta nit, només 13 obtindran els ambicionats ganivets del programa i podran entrar en la competició en si per enfrontar-se durant diverses setmanes a diferents proves, tant individuals com en grup.

El mediàtic Alberto Chicote i Susi Díaz repeteixen com a jutges del programa, mentre que Paco Roncero substitueix Yayo Daporta, que només hi intervindrà com a xef convidat. «Al principi, estava nerviós, però després em vaig anar trobant més còmode fins ara, que em sento com a casa», reconeixia al juny, en la presentació del concurs, Roncero, que té dues estrelles Michelin (i nou restaurants).

ELS TELEESPECTADORS VOTEN / Però la que sens dubte és la principal novetat d'aquesta tercera edició de Top chef és el paper protagonista que tindrà l'audiència per decidir el guanyador final, un vencedor que s'emportarà un premi en metàl·lic de 100.000 euros i la possibilitat d'editar el seu propi llibre de receptes de cuina.

Notícies relacionades

Així, per primera vegada, 25 persones que segueixin el concurs per televisió podran participar -seran seleccionats via sorteig- directament en l'elecció del guanyador. Per a això, faran un tast a cegues dels productes que elaborin els finalistes, segons va explicar a Vitòria Carmen Ferreiro, directora de programes d'Atresmedia.

Basat en l'exitós concurs nord-americà del mateix títol, que la cadena Bravo va estrenar el 2006, Top chef va arribar a A-3 l'octubre del 2013 de la mà de la productora Boomerang (La voz, La voz kids, Pequín exprés, El tiempo entre costuras...). La segona edició del xou es va acomiadar amb una audiència mitjana d'uns 2,5 milions de teleespectadors (16,1% de quota).

Temes:

Top Chef