«'Costa España' no és un clon de 'Capitán Q'»

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

-¿Com sorgeix Costa España?

 

-La idea no és meva, sinó de la productora Procivitas. A mi em van contactar per posar cara al programa.

-¿I quina és la seva filosofia?

 

-L'excusa és aprofitar l'estiu i la navegació per entrar en ports pintorescos. Hem buscat llocs que no fossin els habituals i els massificats. Busquem petits ports i pobles, amb encant i amb alguna cosa per oferir.

-A molts els recorda el Capitán Q de Quico Taronjí a TVE-1…

 

-No he vist aquest programa, però m'ho han comentat. Crec que nosaltres potser aprofundim una mica més en personatges concrets. Per la temàtica pot sonar una mica a clon de Capitán Q, però pel que em diu la productora no és que sigui idèntic. Nosaltres no anem navegant, com feia Quico. En aquest sentit, és més antropològic.

-El programa Climas extremos que  va fer per a TVE va ser el culpable de la seva ruptura amb Tele 5. ¿No creu que van xocar també dos caràcters extrems, com el seu i el de Paolo Vasile [conseller delegat de T-5]?

 

-Crec que sí. Jo no vaig poder ser més transparent amb Mediaset, perquè aquest format el van tenir ells primer. En vam rodar un capítol a Sibèria i Mediaset el va tenir durant un any, però no vam tenir resposta. Vaig parlar amb la direcció de la cadena i em van donar llum verda per fer amb el format el que volgués, perquè no els encaixava en la seva programació. Em van dir que continuaria sent l'home del temps de Tele 5. Vaig anar a TVE, el vaig presentar i me'l van apadrinar. A Mediaset no els va fer gràcia i allò va ser el detonant de la ruptura.

-I els caràcters extrems…

-M'hauria agradat tenir una gravadora per gravar Vasile. Abans d'anar-me'n a TVE, li vaig preguntar què li semblava el programa. I ell em va dir que jo era un freelance i que em podia moure per on volgués. No vaig fer mai res perquè diguessin que els havia fet el llit.

-I per rematar-ho, va dir a Twitter que Cuatro li havia clonat el seu programa amb Què hago yo aquí

 

-Sí. Aquí no hi entro, perquè no tinc prou informació per opinar, però després de veure el primer programa de Cuatro sobre Sibèria vaig pensar que era el súmmum i que era com una punyalada: «No el fas tu, però el farem nosaltres i a més amb altres». Això va ser culpa meva, perquè vaig estar fora de to dient aquestes coses, tot i que no vaig insultar ningú. Però em va fer tanta ràbia que, després de 20 anys a Tele 5, em fessin això, que al final vaig explotar i vaig fer aquells tuits enverinats.

-Sembla que s'ha posat de moda la caça del tuit comprometedor…

 

-Si un tuit val més que 20 anys en una cadena, ja podem plegar.

-¿Com se li va posar l'anunci del primer Costa España per a la 1.20?

 

-Em va sorprendre molt. Després van rectificar i el van posar a les 0.30, però ja gairebé ningú ho va saber. Sort que dilluns passat [3 d'agost] la gent ja l'havia ubicat i vam passar del 4,9% del primer dia al 7,7%.

-¿Com va digerir el raquític 4,9%?

 

-Va ser decebedor. Tampoc esperava gaire, però em pensava que estaria per sobre del 8%. I això que al ser sobre Sanlúcar tampoc era dels més forts. El de Cadaqués d'avui és el millor i el que té més contingut.

-¿Per què?

Notícies relacionades

 

-Perquè és un poble preciós, un dels més bonics d'Espanya. Té identitat pròpia, és gairebé una illa. Vam parlar amb personatges vinculats amb Dalí: el fotògraf, el propietari de l'emblemàtic bar Marítim, amics seus... I amb pescadors jubilats, perquè ja gairebé no en queden.