a 'la hora de josé mota'

TVE va suprimir els esquetxos de José Mota sobre Rajoy per "anacrònics"

La cadena també va eliminar gags del rei Joan Carles i de Fernández de la Vega

José Mota, caracteritzat de Mariano Rajoy. 

José Mota, caracteritzat de Mariano Rajoy.  / RTVE

1
Es llegeix en minuts

El president de RTVE, José Antonio Sánchez, ha justificat la supressió de diversos esquetxos en què l'humorista José Mota sortia parodiant el president del Govern, Mariano Rajoy, així com el rei emèrit Joan Carles i l'exvicepresidenta del Govern socialista María Teresa Fernández de la Vega, en la reemissió del programa a TVE-1 per ser "anacrònics".

Així es desprèn d'una resposta al Congrés dirigida al diputat d'Esquerra Plural Ricardo Sixto, després que aquest preguntés a la Corporació per la polèmica suscitada al conèixer-se l'eliminació d'alguns d'aquests gags.

"El programa de José Mota és un espai d'entreteniment i humor; els capítols de 'La hora de José Mota' que actualment es reposen els divendres a La 1, van ser emesos ja fa cinc anys, el 2010. L'emissió d'algunes d'aquestes escenes còmiques referides a personatges públics resultaria ara totalment anacrònica, ja que podria donar lloc a error o confusió per part del teleespectador", argumenta el president de RTVE.

NO OCUPEN EL MATEIX CÀRREC QUE EL 2010

De fet, assenyala que l'actualització dels continguts s'ha considerat "necessària", i "especialment" en els referits a polítics que actualment no ocupen el mateix càrrec que tenien en la data de l'estrena del programa.

Notícies relacionades

"Per aquest motiu s'ha decidit eliminar les escenes relatives a personatges rellevants com María Teresa Fernández de la Vega (vicepresidenta del Govern el 2010), Mariano Rajoy (líder de l'oposició el 2010), o el llavors titular de la Corona, Joan Carles de Borbó i Borbó, ara Rei emèrit. Cap de les personalitats citades té actualment el mateix càrrec que tenia llavors", insisteix el president de RTVE.

Això sí, el cap de la Corporació recorda que totes les escenes de 'La hora de José Mota', incloses les suprimides, es poden veure a través de la web de RTVE.

Temes:

José Mota