entrevista a antena 3

Monedero: "Ciutadans és un partit de 'pijos', i Podem, una mica 'hipster'"

L'exnúmero tres de Podem va visitar 'Al ricón de pensar' de Risto Mejide

Monedero, amb Risto, a ’Al rincón de pensar’. 

Monedero, amb Risto, a ’Al rincón de pensar’.  / ATRESMEDIA

2
Es llegeix en minuts

El que va ser secretari del Procés Constituent i Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, ha insistit en la "falta de frescor" inicial del partit i ha avisat que la formació que lidera Pablo Iglesias corre el risc de "no tenir el múscul suficient per canviar el país". A més, s'ha referit als pactes per defensar una idea bàsica: "S'ha de fer fora el PP i això passa per recolzar el PSOE".

En una entrevista a 'Al rincón de pensar', de Risto Mejide a Antena 3, Monedero es va referir també al partit d'Albert Rivera: "Ciutadans és un partit de 'pijos'". En canvi, de Podem va dir que és "una mica 'hipster'", perquè hi ha "una part massa intel·lectualitzada d'universitaris".

Monedero va comentar la seva sortida de la direcció de Podem per reconèixer que va ser un "toc d'atenció" intern després d'uns "atacs" que va patir per la polèmica amb Hisenda en què, va dir, "no tot el partit va estar a l'altura de les circumstàncies".

A més, es va queixar que es donés més importància a la representació que a estar amb la gent i va recordar que Podem es va fundar després del 15-M intentant evitar que es reduís el projecte a una cara. "Ara mateix jo no dissenteixo" de la direcció de la formació, va comentar abans de llançar un avís al partit: "Estem corrent el risc que si accedim al poder no tinguem el múscul suficient per canviar aquest país".

POLÍTICA DE PACTES

En l'entrevista, en què va defensar la seva honestedat com a intel·lectual --encara que no per això pedant; segons ell, la diferència entre les dues coses és la mateixa que "entre un rot i un sospir"--, es va referit també a la política de pactes que s'obre pas després dels resultats de les eleccions del 24 de maig.

"S'ha de fer fora el PP i això passa per recolzar el PSOE", va defensar, reconeixent certa diferència entre el PP i el PSOE en la definició de tots dos com a casta. "Els dirigents del PSOE i del PP són iguals", va reflexionar abans de matisar: "Ara bé, els militants del PSOE no són iguals que els del PP, i els votants ni per de bon tros; no pots dir 'es que són iguals el PSOE i el PP, això no".

Notícies relacionades

Segons Monedero, el PSOE ha rebut un "revés brutal" en els comicis del 24 de maig, però aquest partit "és necessari per poder treure del poder el PP" i, amb això, evitar que segueixin governant "personatges tan nefastos i nocius" com Esperanza Aguirre o Rita Barberá. Per això, va apostar per marcar als socialistes unes "línies vermelles" i evitar entrar en governs de coalició, permetre la investidura dels candidats del PSOE. "Però li farem un seguiment popular, setmana a setmana", va subratllar.

El que va ser 'número tres' de Podem va definir Ciutadans com "un partit de 'pijos'" i "la marca blanca del PP" i també es va referir a debats interns com el que es va portar a terme abans que Pablo Iglesias regalés al Rei la sèrie 'Juego de tronos'. "A molta gent no li va agradar el gest", va dir en referència als òrgans de direcció del partit lila, malgrat que el gest té per a ell una única lectura com a "recordatori que la monarquia a Espanya sobra".