Òbit

Joe Rígoli mor a l'Argentina

El còmic, molt popular en els anys 70 amb el seu personatge de Felipìto Tacatún, mor als 78 anys en una residència per a actors pobres

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Buenos Aires

L'actor argentí Joe Rígoli, molt popular a la TVE dels anys 70 gràcies al seu personatge de Felipito Tacatún i la seva frase "Yo, sigo", ha mort a Argentina als 78 anys. Vivia en una residència per a actors amb pocs recursos a Mar del Plata, segons va confirmar una nota emesa per l'associació d'actors argentins. Rígoli, que va arribar a ser un dels còmics més populars del seu país, va néixer a Buenos Aires com a Jorge Alberto Ripoli el 5 de novembre de 1936. Abans d'arribar a Espanya, ja era famós en la televisió argentina.

Notícies relacionades

Rigoli va debutar a TVE el 1972, en el programa dominical 'Tarde para todos', que presentava Juan Antonio Fernández Abajo. Posteriorment va ser col·laborador fix com a humorista en xous musicals com '¡Señoras y señors!' (1975), realitzat per Valerio Lazarov; en l'històric concurs 'Un, dos tres..., responfa otra vez' (1977 i 1982), de Chicho Ibáñez Serrador; en el macroprograma dominical 'Fantástico' (1979), que dirigia i presentava José María Iñigo; en el concurs 'Lápiz y papel' (1981), presentat per Ángel Quesada i José Carabias, i en l'espai infantil 'El kiosko', en què va debutar Verónica Mengod.

A més de la televisió, Rígoli també va intervenir en desenes de comèdies i espectacles humorístics teatrals, així com en pel·lícules ('Asalto en la ciudad, 'El novicio rebelde', 'Cuidado con las colas', 'En una playa junto al mar', 'Mi esposa no es mi señora', 'Qué noche de boda', 'El Ratón Pérez'...).