FACETA VIATGERA DE LA INTÈRPRET TELEVISIVA

Ana Duato descobreix la nova BCN 'gastro'

L'actriu redescobreix una ciutat que l'apassiona de la mà del programa 'Un país para comérselo'

La Mercedes de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó', de TVE, cuina amb Jordi Cruz i es passeja de nit amb Pere Ponce

2
Es llegeix en minuts
INÉS ÁLVAREZ / BARCELONA

Ana Duato es desprèn de tant en tant del seu paper de Mercedes a la longeva sèrie 'Cuéntame cómo pasó' ( TVE-1) per fer de curiosa cicerone pels paisatges i la gastronomia espanyola amb el programa 'Un país para comérselo' ( TVE-1). I l'espai del dilluns a la nit (23.45 hores) serà molt especial: la primera vegada que tindrà un marcat sabor urbà es desenvolupa a Barcelona. “Una ciutat que m'apassiona, m'omple d'alegria”, reconeix.

“Mostrem una Barcelona molt oberta, popular, pròxima, juvenil, moderna…”, assegura l'actriu. De la mà de Muchachito Bombo Infierno i la seva rumba catalana, l'actriu va de tapes per la Barceloneta. “En aquell meravellós barri degustem tapes tradicionals en locals de gent amb molta personalitat”, destaca. Una característica, juntament amb la creativitat, que té el xef Jordi Cruz, ­jurat del concurs 'Masterchef' (TVE) i propietari del restaurant Àbac-, amb qui l'actriu s'atreveix a preparar un plat tradicional de forma innovadora.

L'actriu es mostra orgullosa de poder mostrar com les noves generacions recuperen les tradicions o les capgiren: "He conegut Anna Bellsolà, del Forn Baluard, que torna amb el pa de tota la vida, ingredient bàsic per als catalans. I als nois de Comaxurros, que han convertit el xurro en una cosa especial", diu referint-se a Lluís Estrada Canal Marc Muñoz.

LA FESTA DEL VERMUT

Però on més ha disfrutat ha estat amb el Ball del Vermut, una festa que organitzen a la Casa Mariol, de la mà de Miguel Ángel Vaquer. “¿Per què el 'brunch', si el vermut és una cosa molt nostra? Ells l'han recuperat”, es congratula Duato. “Per als barcelonins serà un descobriment. La gent s'ajunta per prendre l'aperitiu i ballar… Música, nens, avis… M'encanta aquesta barreja de generacions”, assegura. La nit barcelonina també apareix, encara que sigui tan sols una pinzellada. “Faig una passejada amb el meu amic Pere Ponce, l'actor, que m'ensenya la Barcelona modernista”, explica.

L'actriu no dissimula que s'ho passa molt bé fent el programa: “ ¿Es nota, no? Disfruto molt amb cada viatge, perquè sóc curiosa i aventurera. I és que t'emportes grans sorpreses, perquè vas a un lloc on t'esperaves trobar quatre coses i descobreixes paisatges meravellosos. No fa falta agafar avions i travessar mig món. Els tenim aquí”, insisteix.

Notícies relacionades

Quan li van proposar renovar aquesta segona temporada no ho va dubtar. “Em sento una viatgera, una aprenent, una companya… 'Disfrutadora' sempre”, diu divertida. Ara compagina la gravació d''Un país…' amb la de 'Cuéntame...' “Acabo d'arribar de La Palma i m'he posat a rodar la sèrie. S'ha de viure tot”, insisteix.

A 'Un país…' també són vitals les relacions amb la gent de cada lloc, però Duato diu comptar amb ajuda: “El personatge de Mercedes m'obre les portes de la gent. De les seves cases… de les seves neveres, si fa falta. Tinc la sort de portar amb mi aquell personatge, que és molt estimat. Connecten de seguida amb mi, perquè l'estan veient a ella. És un bon passaport per a mi”, reconeix.