FESTIVAL DE TELEVISIÓ DE VITÒRIA

Chicote reobre dilluns la cuina de 'Top chef'

3En la segona temporada concursen 2 estrelles Michelin

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VITÒRIA

¿Quin concurs gastronòmic és millor, Masterchef (TVE-1) o Top chef ­(A-3)? Alberto Chicote, alma mater del segon, ho té clar: el format del seu programa no té res a aprendre de Masterchef. «És com si per preparar un Mundial de futbol te'n vas a veure una patxanga de barri; nosaltres treballem amb professionals i ells amb aficionats, per això els dos programes poden conviure sense problemes». Amb aquesta claredat es va expressar el mediàtic cuiner madrileny durant la presentació, al Festival de TV de Vitòria, de la segona temporada de Top chef, que s'estrena dilluns que ve.

Segons va avançar Chicote, en aquesta nova entrega del concurs -en què els participants miren de proclamar-se com a millor cuiner professional d'Espanya- es veuran autèntics «miracles» als fogons, perquè «el nivell dels cuiners ha pujat molt després de veure la primera temporada». Els encarregats d'elaborar aquestes meravelles són un variat grup de 16 xefs professionals, entre els quals figuren dues estrelles Michelin: els xefs Pablo González, cap de cuina a l'Arts Natura de Conca, amb una estrella Mi­chelin, i Fran Vicente, cap de cuina del Coque de Madrid, també amb un guardó de la famosa guia ­francesa.

Chicote forma part del jurat del programa, juntament amb Susi Díaz, que repeteix, i Yayo Daporta, un jove cuiner gallec que substitueix el gadità Ángel León, immers en els seus nous projectes professionals.

En el grup de concursants, en què la benjamina és Marta Roselló, de 27 anys i propietària d'un restaurant a Mallorca, hi ha participants de molt diferents procedències, com la peruana Irina Concepción Herrera, ambaixadora de la cuina peruana a Europa, i Carlos Medina, que ha viatjat des de Singapur per participar en el xou.

Notícies relacionades

Top chef s'enfrontarà dilluns que ve al retorn d'Isabel (TVE-1), Chiringuito de Pepe (Tele 5), CSI Las Vegas (Cuatro) i Gomorra (Tele 5). Però Chicote està tranquil: «Tenim un públic fidel».

A més, l'espai comptarà amb la col·laboració d'una llarga llista d'il·lustres companys, en què figuren Martín Berasategui, Sergi Arola, Rodrigo de la Calle, Pedro Larumbe Andoni i Luis Adúriz.