ENLLUERNADORA APARICIÓ DEL CAMPIÓ CATALÀ A LA TV ANGLESA

'Sir' Marc Márquez

El jove campió del món de MotoGP captiva l'audiència de 'Tonight 12', el programa més vist de BT-TV al Regne Unit

Marc Márquez va travessar ahir, amb la seva Honda, el Pont del Mil·lenni, davant la catedral de St. Paul

Marc Márquez va travessar ahir, amb la seva Honda, el Pont del Mil·lenni, davant la catedral de St. Paul / REUTERS / TOBY MELVILLO

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BARCELONA

El gran premi que ve, és a dir, el que es comença a córrer demà a Silverstone, no és un gran premi qualsevol. És el GP en què Marc Márquez, el campió de MotoGP més jove de la història i el noi que acaba d'igualar els rècords de Giacomo Agostini i Michael Doohan al guanyar els 11 primers grans premis d'una temporada, hauria de demostrar que la primera derrota de l'any davant Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi només va ser un mal dia.

Per constatar que no està afectat, no només va establir un nou rècord a Brno l'endemà de perdre, sinó que dimarts va captivar milions de teleespectadors al xou Tonight 12, de BT Sport (British Telecom), propietària dels drets de la Premier League i del Mundial de motos.

Simulacre al plató

Márquez, que va compartir plató amb l'exatleta britànic Iwan Thomas (plata a Atlanta-96 i or a Atenes-97), el popular humorista Ross Noble i l'excampió mundial de Superbikes James Toseland

-que ara té una banda de rock i amb el qual el Marc va compartir piano i cançó-, va reconèixer que la derrota a Brno li ha tret «un pes de sobre». «Ja no em pressionaran més per saber si guanyaré o no les 18 carreres», va explicar.

El campió, que va participar en totes les bromes i jocs que li van suggerir, com simular un salt com si hagués guanyat un GP i es llancés sobre els seus mecànics (en aquest cas, els presentadors), va reconèixer: «Tinc moltes ganes de tornar a competir i demostrar que he superat amb serenitat, no només la derrota, sinó el fet, per a mi més dur, de ni tan sols haver fet podi al GP de la República Txeca».

El de Cervera, que va recordar amb simpatia que el seu primer podi va ser a Anglaterra (Donington-2008, participant en el podi

Notícies relacionades

Travessant el Tàmesi

Márquez va recordar els seus inicis quan competia amb nens i joves més grans que ell, l'alegria que comparteix amb tots els membres del seu equip, l'«importantíssim» paper que tenen en la seva vida i carrera els seus pares i el seu germà Àlex i la necessitat de «divertir-se» per «rendir al màxim a la pista». I va sorprendre dimarts els londinencs travessant l'emblemàtic Pont del Mil·lenni amb la seva Honda RC213V de MotoGP, a l'ombra de la catedral de St. Paul, a la vora del Tàmesi.