RETORN

Miquel Calçada s'enfronta a nous 'Afers exteriors'

TV-3 estrena la sisena temporada del programa dilluns, 20

El programa de Miquel Calçada ’Afers exteriors’ torna a TV-3 / TV-3 (YOUTUBE)

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / Barcelona

Miquel Calçada torna a fer la maleta per buscar més catalans pel món que amplien la llista de participants del seu 'Afers exteriors'. Després de cinc anys absent de la petita pantalla, TV-3 estrena la sisena temporada de l'espai que dirigeix i presenta Calçada dilluns, 20. En aquesta nova etapa, 'Afers exteriors' incorpora novetats, com una durada més gran (de 25 minuts passa a 40) i l'enfocament d'alguns temes des d'una perspectiva global.

A més de les entregues localitzades en un territori en qüestió, el nou curs inclou tres programes, gravats en diferents escenaris i centrats en l'economia i les institucions europees, en què participen experts. Així, 'Afers...' reflexiona sobre conflictes polítics, territorials, ideològics, bèl·lics i sentimentals i s'atura en llocs com Escòcia, el Pakistan, Israel, Bolívia i Sicília. "L'evolució era una prioritat --remarca Calçada--, però m'agrada recordar els tres eixos que haurien d'estar escrits en el frontispici de qualsevol proposta audiovisual: entretenir, divulgar i informar i formar".

Notícies relacionades

El programa apuja el teló amb un capítol dedicat a l'Afganistan, país que fa 40 anys que està sumit en una guerra i en l'anarquia, "cosa que es nota en el tracte amb la gent", assegura Calçada.