MOSTRA INTERNACIONAL

Miniput porta a Barcelona la millor tele del món

Una dotzena de programes s'emetran dissabte al CCCB

Una imatge de la ’ruc-movie’ espanyola ’Els bons homes van en burro’.

Una imatge de la ’ruc-movie’ espanyola ’Els bons homes van en burro’. / MINIPUT

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN
BARCELONA

Com s'ha anat fent des de fa 19 anys, dissabte que ve el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà una nova edició del Miniput. La jornada de projeccions i debats (entre les 10.00 i les 22.00 hores) recull una selecció dels espais més destacats de l'Input (International Public Television Screening Conference), una trobada internacional sobre televisions públiques que reuneix cada any professionals del mitjà i en què es reflexiona sobre més de 1.000 programes procedents de 50 països.

En les projeccions -l'accés és gratuït- d'aquest any la varietat de formats és menor, però inclouran una «bona selecció d'històries intenses i potents», que es podrien desenvolupar «en diverses pantalles», segons va explicar ahir Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TVC, coorganitzadora de la mostra.

Notícies relacionades

Així, destaquen ficcions com la mexicana Gofer (Rambler), sobre un congressista i el seu xòfer; la producció de la cadena ART Church men, sobre quatre seminaristes, i l'alemanya Gods'r'us, «una espècie de Polònia», que parodia la religió.

Com a novetat, la secció Pilots  i les produccions destinades a circuits més alternatius s'han unit en Perles locals, un «calaix de sastre» que comprèn webdocumentals i històries que han vist la llum a través del crowdfunding (micromecenatge). El programa també inclou un apartat «d'extrema urgència» dedicat al tancament de Canal 9.