CINE

Les aventures bèl·liques de Tarantino i Brad Pitt

Eli Roth i Brad Pitt, en una imatge de ’Malditos bastardos’.

Eli Roth i Brad Pitt, en una imatge de ’Malditos bastardos’.

2
Es llegeix en minuts

La nit de cine a la petita pantalla és àmplia, encara que és probable que els més joves apostin pels vampirs de 'Crepúsculo 2: Luna nueva', mentre que els més cinèfils poden optar entre els 'Malditos bastardos' de Quentin Tarantino i la més clàssica 'Fuga de Alcatraz'.

Comèdia

Cariño, he encogido a los niños

19.00 LA SEXTA 3 

Direcció: Joe Johnston Actors: Rick Moranis, Matt Frewer, Kristine Sutherland País: EUA (1989) 100 minuts.

Johnston, dissenyador dels efectes visuals de 'Star wars' i 'Indiana Jones', va debutar com a director amb aquesta mena de versió còmica d''El increíble hombre menguante'. Un científic despistat miniaturitza accidentalment els seus fills amb un experiment i haurà d'intentar solucionar l'embolic.

Drama

Fuga de Alcatraz

22.00 PARAMOUNT C.

Direcció: Don Siegel Actors: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Jack Thibeau, Fred Ward, Larry Hankin País: EUA (1979) 112 minuts.

Barreja de film d'intriga i drama carcerari, basat en un llibre de J. Campbell Bruce que narra la història de Frank Morris i els germans John i Clarence Anglin: se suposa que aquests han estat els únics reclusos que han tingut l'honor d'haver-se fugat de l'interior de la presó de màxima seguretat d'Alcatraz.

Fantàstic

Crepúsculo 2: Luna nueva

22.10 ANTENA 3

Direcció: Chris Weitz Actors: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Nikki Reed, Ashley Green, Kellan Lutz País: EUA (2009) 130 minuts.

La segona entrega cinematogràfica de la sèrie basada en l'exitosa saga literària de Stephenie Morgan va ser un excés visual organitzat pel director Chris Weitz que, això sí, va tornar a ser un èxit de taquilla a tot el món i va estendre encara més el fenomen fan entre milions d'adolescents. En aquesta ocasió el vampir bo Edward (Pattinson) i Bella (Stewart) segueixen enamorats, però ell decideix allunyar-se de la noia, perquè creu que la seva història d'amor és impossible i pot posar en perill Bella. Mentre ella vol recuperar el pàl·lid noi, se li acosta un tercer en discòrdia: Jacob (Lautner, amb el tors nu bona part del metratge), un misteriós amic de la infància que li descobrirà el no menys fosc món dels homes llop. Tot i això, Bella se n'anirà a buscar Edward en un viatge tremendament perillós.

Bèl·lica

Malditos bastardos

22.15 TVE-1 

Direcció: Quentin Tarantino Actors: Brad Pitt, Christoph Waltz, Mélanie Laurent, Diane Kruger, Michael Fassbender País: EUA (2009) 153 minuts.

En la seva trajectòria de desmuntar i tornar a muntar al seu aire gairebé tots els gèneres cinematogràfics, des del 'thriller' ('Reservoir dogs', 'Pulp fiction') fins al 'western' ('Django desencadenado'), passant per les arts marcials ('Kill Bill'), el director nord-americà Quentin Tarantino va tocar aquí de forma brillant el tema bèl·lic, amb nombroses cites i homenatges cinèfils, i alguns tocs de l'humor negre que el caracteritza. Va partir d'un guió propi, que altera el que va passar en la segona guerra mundial per construir una ficció històrica alternativa (el que s'anomena ucronia). Durant l'ocupació alemanya de França, uns nazis assassinen una família jueva, amagada en un soterrani; tots, menys una noia que jura que se'n venjarà. Al mateix temps, una patrulla de soldats jueus dels EUA es dediquen a matar nazis i a tallar-los les cabelleres, com els indis.

Acció

Conspiración

0.40 TVE-1 Direcció: Richard Donner Actors: Mel Gibson, Julia Roberts, Patrick Stewart, Cylk Cozart, Stephen Kahan, Alex McArthur País: EUA (1997) 135 minuts.

Notícies relacionades

El director i el protagonista d''Arma letal' van tornar a col·laborar en aquesta enrevessada trama d'acció. L'actor és un taxista obsessionat amb l'existència de suposades conspiracions polítiques i que contínuament dóna la tabarra a una fiscal (Roberts). Ella n'està fins al capdamunt... fins que un dia el segresten.