Crida a sortir al carrer per demanar explicacions sobre l'accident de metro de València
L'últim 'Salvados' va donar veu al cas que es mantenia en l'oblit de la consciència col·lectiva
Van ser més de 3 milions de persones les que diumenge passat a la nit observaven còmodament des del sofà de casa el reportatge sobre un dels accidents més greus de la història d'Espanya, el delmetro de València del 2006. L'endemà de l'emissió, diverses veus van demanar la reobertura de la investigació, encara que l'Administració s'hi va mostrar desfavorable.
#el3todosalaplaza
Cada dia 3 de mes, membres de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro de València es concentren a la plaça de la Verge de la ciutat per recordar les víctimes de l'accident i exigir respostes i responsabilitats. Davant la negació de l'Administració de reobrir el cas i després de l'emissió del programa 'Salvados' titulat 'Olvidados', es preveu que aquest divendres hi hagi més ciutadans del normal. A més s'ha fet una petició 'on-line' mitjançant la plataformaChange.org per demanar explicacions i pressionar el president de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, perquè obri una investigació veraç sobre l'accident.
Sense rastre de l'accident
Notícies relacionadesSet anys després, els familiars de les 43 persones que van morir i les 47 que van quedar ferides, encara demanen responsabilitats d'un cas que es mantenia en l'oblit de la consciència col·lectiva. Per aquest motiu, el programa 'Salvados' va dedicar un dels seus reportatges a l'accident de metro. S'hi posava en dubte la versió oficial del sinistre, ja que, anteriorment, laGeneralitat Valenciana havia volgut tapar la importància de l'accident. De fet, el dia de l'accident, la televisió pública de la Comunitat,Canal Nou, no va canviar la seva programació.
La no-resposta de Juan Cotino
En el programa, el periodistaJordi Évole es va posar en contacte amb el president de les Corts Valencianes,Juan Cotino, encara que aquest es va negar a participar en el programa. Però la coartada no li va sortir bé. Évole va aconseguir el seu telèfon mòbil gràcies als familiars d'una víctima. El periodista li va trucar, no va obtenir resposta però al cap d'una estona li van tornar la trucada identificant-se com a Juan Cotino. Quan Évole es va presentar, el polític va afirmar ser el seu germà. Évole no va voler tirar la tovallola i va assistir a un acte públic on participava Juan Cotino, però aquest es va negar a respondre tota mena de preguntes, no només les del periodista, sinó que també es va negar a donar explicacions als ciutadans que n'hi demanaven 'in situ'.
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Moderadors de continguts Acord en l’ero de la subcontracta de Meta: Els 2.059 acomiadats a la torre Glòries seran indemnitzats amb 33 dies
- Almenys 7 persones viuen entre ruïnes a les Cases Barates
- Aquest dilluns L’Audiència de Barcelona jutja una àvia per abusar del seu net a Igualada