RETORN D'UNA FICCIÓ D'ÈXIT D'ANTENA 3 TV

'El barco' atraca i perd alguns dels seus tripulants

Héctor Alterio i Jan Cornet s'embarquen en la nova entrega de la sèrie

Blanca Suárez i Mario Casas, en una escena de la tercera temporada d’’El barco’, la sèrie d’Antena 3 TV.

Blanca Suárez i Mario Casas, en una escena de la tercera temporada d’’El barco’, la sèrie d’Antena 3 TV. / ANTENA 3 TV

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO
MADRID

El barco d'Antena 3 TV per fi toca terra aquesta temporada, tot i que ho fa a costa de perdre una part dels seus tripulants. Aquests són els eixos principals d'una tercera entrega que s'estrena avui (22.30 hores) amb la incògnita de si després hi haurà quarta i cinquena. De moment, els guionistes resolen en els primers capítols la majoria dels misteris sembrats en les dues temporades anteriors, però incorporen a la vegada nous personatges per si la cosa funciona i es prolonga. El veterà Héctor Alterio (El hijo de la novia) i el jove Jan Cornet (La piel que habito, Ángel o demonio) s'embarquen en la ficció de Globomedia.

Després de 132 dies de travessia, els passatgers de l'Estrella Polaralbiraran terra i posaran peu en una illa que acostarà «inevitablement» les seves peripècies a les dels supervivents dePerdidos, com va reconèixer ahir Blanca Suárez (Ainhoa). Però abans d'arribar a aquesta illa perduda que en la realitat del rodatge està situada a Peníscola (Castelló), trepitjaran terra ferma al topar-se en el mar amb un monstruós hotel que ha sobreviscut al cataclisme. Per la seva enorme altura, els ocupants de les seves plantes superiors han sortit indemnes. D'aquest hotel submergit sorgeixen els nous personatges interpretats per Alterio (un vellet bondadós que té l'obsessió d'abandonar l'angoixant edifici amb el seu nét petit) i Cornet (l'intrèpid i enigmàtic líder dels supervivents).

Els productors han «tirat la casa per la finestra» per gravar una temporada «trepidant» en què la sèrie arriba al «punt àlgid», com va dir ahir el seu director, David Molina. «Hi ha casaments, matrimonis, batejos i morts», va revelar el productor executiu de la sèrie, Iván Escobar.

Notícies relacionades

RELLISCADA SIMPÀTICA / A Juanjo Artero, capità de l'Estrella Polar, se li va escapar que serà el protagonista del casament juntament amb Irene Montalà. «Em casaré amb la doctora», va avançar enmig dels gestos d'estupefacció dels seus companys. Escarmentat per la seva relliscada, no va dir res sobre la identitat dels protagonistes que moriran en l'obstinació d'arribar a terra. «Es veuran imatges que no s'havien vist mai en sèries espanyoles», va dir l'actor en al·lusió a l'«esforç de producció» que, segons Molina, va fer Antena 3 «en temps d'austeritat» com els d'avui.

En aquest sentit, Escobar va agrair a la cadena que, «en un moment de por i incertesa en què les sèries apareixen i desapareixen», hagués apostat per una nova temporada, sobretot tenint en compte que és «tan exigent» el rodatge com el cost econòmic d'El barco. «La directora de ficció, Sonia Martínez, ens va dir que no ens guardéssim res i fóssim valents: hem sigut obedients i no hem tingut por», va confessar.