PROJECTE

TV-3 grava la minisèrie 'Barcelona, ciutat neutral'

B. Quintana i N. Bonnín.

B. Quintana i N. Bonnín.

1
Es llegeix en minuts
FEDE CEDÓ
MATARÓ

TV-3 estrenarà el 2011Barcelona, ciutat neutral, minisèrie ambientada a la capital catalana durant la primera guerra mundial. L'obra, que constarà de dos capítols de 90 minuts i que s'està gravant a Barcelona i el Maresme amb un pressupost de 2,7 milions d'euros, compta amb 100 tècnics, 70 actors i més de 800 figurants que apareixen en més de 40 localitzacions.

Aquesta aposta de TV-3 manté el rigor històric en les seves sèries, especialment després de l'èxit, el 1994, d'Arnau. El fil argumental, segons Xesc Barceló, un dels guionistes, «és una història d'amistat», idea que va sorgir en un intent de plasmar una Barcelona convulsa, la que realment retrata entre el 1914 i el 1919.

Notícies relacionades

La trama se situa l'agost del 1914, en un vaixell d'exiliats que no arriba a salpar mai i en què coincideixen els protagonistes, interpretats per Bernat Quintana i Nausicaa Bonnín, que ja han treballat junts aEl cor de la ciutat.També hi actua Lita ClaverLa Maña,en el personatge de la Malafiga, que té com a amant l'intrigant Vélez (Pep Anton Muñoz, Peris aEl cor...).

Sònia Sánchez, la directora de la sèrie, diu que es tracta d'«una història de personatges que es fan grans» en un escenari d'«alt valor afegit».