Quin és el gelat de supermercat més saludable segons l'OCU?

L’organització només aprova tres propostes que es venen als supermercats

Quin és el gelat de supermercat més saludable segons lOCU?

Quin és el gelat de supermercat més saludable segons lOCU? / Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
Valeria Montero

La fórmula del gelat base porta llet sencera (500 ml), sucre (150 g), ou (4 rovells) i ingredients que aportin el sabor que prefereixis: xocolata, cafè, maduixa, fruits del bosc i un llarg etcètera que cada dia s’amplia més. A nivell nutricional no és el millor aliment, però sempre ve de gust quan arriba la calor. A falta de fer un gelat casolà –el més recomanable a nivell nutricional– hi ha algunes opcions al supermercat que són acceptables i altres que no ho són tant. L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que ben pocs compleixen els criteris mínims per considerar-se una opció “saludable”.

Només hi ha tres gelats de consum majoritari que passen l’examen de l’OCU i arriben a la lletra C al Nutriscore. No obstant això, els gelats més populars, com poden ser l’Oreo o el famós Choco Clack de Nestlé, no superen l’examen.

Aquests són els tres gelats més saludables del supermercat:

  • Huracán, de Gellatelli (Lidl)

  • Pirulo Happy, de Nestlé

  • Sàndvitx de Nat, de Nestlé

Els gelats de supermercat amb menys ingredients naturals:

  • Kinder Bueno Ice Cream Bar

  • Oreo Stick Sandwich, de Nestlé

  • Choco Clack, de Nestlé

Quant engreixen els gelats?

Des de l’OCU també fan unes apreciacions sobre l’aportació calòrica dels gelats. En general, es tracta d’aliments amb un valor energètic mitjà o alt, excepte els de gel, que solen ser menys calòrics. Per exemple, dels 50 gelats infantils analitzats per l’OCU:

  • Els menys calòrics, amb diferència, són els polos i sorbets (100 kcal/100 g de mitjana)

  • Els gelats de llet són 210 kcal/100 g de mitjana

  • Els que porten galeta o neula, 303 kcal/100 g de mitjana

Notícies relacionades

Et pot interessar

Tot i això, l’OCU recorda que el consum de gelats s’ha de fer de manera esporàdica perquè són aliments amb un alt contingut en greixos i sucres.

Temes:

OCU