GASTRONOMIA

'La cocina de Karlos Arguiñano' desapareix de la graella de T-5

La cadena diu que ha tornat a la productora els espais no emesos

Karlos Arguiñano.

Karlos Arguiñano.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

A penes una setmana després que Antena 3 anunciés oficialment que Karlos Arguiñano cuinaria per a ells des del setembre, Tele 5 ha retirat de la seva graella el programa que emetia del popular xef basc.

Divendres passat, 2 de juliol, Antena 3 va confirmar el fitxatge d'Arguiñano i dilluns, 5 d'agost, va desaparèixer de la graella de Tele 5. La seva franja l'ocupen des de dilluns el magazínEl programa del veranoiMujeres y hombres y viceversa. Un portaveu de la cadena de Fuencarral ha assenyalat que el contracte amb Bainet (productora d'Arguiñano) tenia una clàusula d'audiència «per la qual el seu programa podia ser retirat si no s'obtenien les dades estipulades en la mateixa situació que es donava fa mesos. Quan les negociacions, a més, no van arribar a bon terme, es va remetre una carta a la productora que confirmava la cancel·lació de les emissions, però malgrat això –va precisar el portaveu– van enviar noves entregues, que no s'han emès i han sigut tornades».

La devolució desactiva l'amenaça que hi havia que T-5 utilitzés aquestes edicions inèdites per contraprogramar-les amb les noves d'A-3.

Notícies relacionades

Arguiñano ja va ser víctima d'aquesta situació quan va deixar TVE i va fitxar per Tele 5, el 2004. El setembre d'aquell any, Tele 5 va denunciar davant els jutjats la tele estatal per reemetreLa cocina de Karlos Arguiñanoen la mateixa franja horària que la privada oferia les noves receptes. La situació va arribar a tal extrem (TVE emetia fins a tres programes seguits d'Arguiñano) que Tele 5 va enviar una carta a la comissió de control parlamentari de RTVE perquè paralitzés l'estratègia.

La situació es va repetir el gener del 2005, quan T-5 va amenaçar de tornar a demandar TVE per contraprogramar-liBricomaníaamb programes antics del mateix espai (que també produeix Bainet).