DIVULGATIU

'Karakia' inicia a El 33 la sisena temporada de receptes i cultura

L'espai mostra avui la història ancestral d'Egipte i la seva gastronomia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Karakia, el programa d'El 33 que s'aproxima, a través de la seva gastronomia, a la cultura dels immigrants que arriben a Catalunya, comença avui la seva sisena temporada, amb un capítol destinat a conèixer la història i els costums d'Egipte.

La fascinació del món egipci queda retratada aMaky Ra(El Sol protector), capítol que reflecteix com la societat de l'Egipte modern ha de conviure amb l'ancestral història d'un país conegut per les piràmides i les obres monumentals de l'època faraònica.Karakiapretén acostar aquestes dues cares d'Egipte a través de la seva gastronomia: parla del que menjaven els antics habitants, però també de la vida quotidiana actual i els seus plats típics: leskofta(mandonguilles picants) i elmashi(be al forn amb espècies). L'espai es trasllada també a la població de Cervera per acostar-se a la vida del poble copte, hereu dels antics egipcis. La Souzan i la seva família mostraran com es fa lakunafah, unes postres que han sobreviscut des de l'Egipte dinàstic.

Notícies relacionades

Després de sis anys en antena,Karakias'ha consagrat com un dels programes de més audiència d'El 33, amb una mitjana de 205.000 teleespectadors i un 6% de quota de pantalla. A més d'Egipte, en aquesta temporada presentarà la gastronomia i cultura de Colòmbia, Polònia, Bangla Desh, Tibet i Mongòlia.

EL 33 / 22.55