a la tele

'Lo Cartanyà' torna com una forta aposta de TV-3

El peculiar meteoròleg presenta a Lleida els pròxims 13 capítols de la comèdia

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / LLEIDA

Vicenç Cartanyà va fer dimarts una última immersió de lleidatanisme, abans de tornar aquesta nit a les pantalles de televisió. Un bon plat de cargols, ben salpebrats, i una dosi de boira pixanera van servir al peculiar meteoròleg per carregar les piles davant l'ambiciosa missió que li ha encarregat aquest any TV3: convertir les nits dels dijous en la gran cita d'humor de la cadena pública catalana. La sèrieLo Cartanyà, que estrena avui la seva tercera temporada, compartirà graella ambPolòniai amb nous episodis de l'Alguna pregunta més, va explicar la directora de Programes, Carme Basté.

En aquesta nova etapa, el controvertit Cartanyà "patirà una transformació rotunda, al retrobar-se amb la seva cosina Alejandra, cosa que el marcarà per a la resta de capítols", va dir l'actor Xavier Bertran, que dóna vida al personatge. Cartanyà caurà rendit i, ja en l'entrega de la setmana que ve, es casarà amb la nouvinguda (l'actriu Mònica Rocafort, oriünda de Tremp). "Les his- tòries i personatges seguiran com fins ara, que hem volgut que siguin sempre plurals", va indicar Bertran.

Notícies relacionades

"L'equip ha arribat a la maduresa i l'oferta d'humor que representaLo Cartanyàestà fermament consolidada", va afegir, per la seva part, el director de TV3, Francesc Escribano, que va acompanyar Bertran i els actors Eva Barceló (Bordonida) i Miquel Àngel Ripeu (Angawa) en la degustació de cargols. També va estar amb ells Ramon Molins (el capellà del poble).

Escollir l'horta de Lleida per a la presentació dels pròxims 13 capítols va ser també una manera de reconciliar-se amb els orígens de Cartanyà, van admetre els responsables de lasitcom. Enrere queda el malestar que va originar la sèrie en els seus primers temps en alguns sectors de la societat lleidatana. El Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona va arribar, fins i tot, a demanar per escrit a TV3 que la retirés pel ridícul estereotip que es donava dels habitants de Ponent.