a la tele

Els Ondas de ràdio i televisió premien el bon humor català

'Buenafuente' s'endú el guardó al millor programa d'entreteniment

1
Es llegeix en minuts
XAVIER HOSTE / BARCELONA

Dos programes d'humor català, Buenafuente (Antena 3 TV) i Minoria absoluta (RAC1), es van endur el reconeixement i el protagonisme als premis Ondas 2006 de televisió i ràdio, que es van donar a conèixer ahir en un hotel de Barcelona. El late show que Andreu Buenafuente realitza a Antena 3 TV va ser premiat com a millor programa d'entreteniment. Minoria absoluta, l'espai satíric de l'escena política catalana que Toni Soler, Queco Novell i Manel Lucas han popularitzat a RAC1, va aconseguir el premi al millor programa de ràdio, compartint-lo ex aequo amb No somos nadie, un programa despertador que realitza Pablo Motos a M80Radio

El jurat va destacar, en el cas de Buenafuente, "la seva mirada intel.ligent sobre la vida espanyola" i van reconèixer "els dots de gran comunicador" del presentador. De Minoria absoluta, el jurat en va elogiar la "intel.ligent i desenfadada crítica política i social", i van ressaltar que sigui "un programa de crítica, àcid i intel.ligent, poc comú en la radiodifusió espanyola".

Un total de 276 candidatures optaven a les diferents categories dels guardons que organitza Ràdio Barcelona i la Cadena SER. D'entre tots els premis, dos reconeixements per la seva llarga trajectòria van ressaltar per sobre de tots: el premi a Justo Molinero, com a tasca professional més destacada en ràdio, i la menció especial a Miguel Ríos, en els guardons de música, per ser "la història del rock a Espanya".

'AÍDA' I 'PORCA

MISÈRIA'

Notícies relacionades

En televisió, Aída (Tele 5) va ser premiada com a millor sèrie espanyola, i Porca misèria (TV-3), com a millor programa de televisió local, que va compartir amb Vaya semanita (ETB). Va destacar la distinció a la pel.lícula Salvador, de Manuel Huerga, i els premis musicals a Dover (millor cançó), David de María (millor àlbum per Caminos de ida y vuelta), David Bisbal i Shakira (millors artistes), Nena Daconte (artista revelació) i una menció a Ana Torroja.

L'Ondas Internacional de televisió va recaure en la producció holandesa Shouf Shouf, de l'NPB/VARA Television, i l'Ondas iberoamericà per a Noticieros Televisa. En publicitat en ràdio, Juan Nozioli, Nacho Guilló i Víctor Aguilar, de l'agència Shackleton, van guanyar el premi al millor equip creatiu. Els premis Ondas s'entregaran el 23 de novembre en una gala a Barcelona.