Secció recomanada per

L’OCU demana imitar França i retirar l’iPhone 12: aquests en són els motius

EPC

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’iPhone 12 sobrepassa els límits d’emissió d’ones de radiofreqüència establerts per l’Agència Nacional de Freqüències (ANFR) francesa, cosa que significa que el cos humà absorbeix més radiació en el contacte amb aquest dispositiu de la que es considera segura, i que ha motivat la seva retirada del mercat a França.

L’ANFR ha analitzat 141 telèfons mòbils per determinar la taxa d’energia de radiofreqüència que absorbeix el cos humà en l’ús d’aquests dispositius, amb l’objectiu d’avaluar si compleixen els límits de la taxa d’absorció específica establerta per aquest organisme, considerada com a segura.

L’anàlisi té en compte el contacte tàctil a una distància de 0 mm per a aquesta taxa, és a dir, enganxat a les extremitats de l’usuari quan el té a la mà o guardat a la butxaca dels pantalons; i a una distància de 5 mm del cos, amb el mòbil guardat a la butxaca d’una jaqueta o en un bolso.

L’organisme encarregat d’aquesta anàlisi ha alertat que l’iPhone 12 supera els límits establerts almenys en una de les dues proves, com recull en una nota de premsa. Així, si el límit màxim per a la distància de 0 mm és de 4 watts per quilogram (W/kg), el dispositiu d’Apple se situa en 5,74 W/KG. En l’altra anàlisi no incompleix la normativa, que estableix el límit en 2 W/KG.

Com a conseqüència, l’ANFR ha exigit la retirada del mercat de l’iPhone 12, almenys fins que la companyia tecnològica Apple corregeixi els valors de radiació en la distància 0 mm amb les extremitats de l’usuari. Aquesta petició es va fer efectiva dimarts, com va anunciar el ministre francès de Transició Digital i Telecomunicacions, Jean-Noël Barrot

 L’iPhone 12 es va presentar a mitjans d’octubre del 2020 i es va convertir en el telèfon mòbil 5G més venut aquell mes, acaparant, juntament amb el model de la seva mateixa família 12 Pro, una quarta part de les vendes globals de dispositius 5G a l’octubre, segons dades de Counterpoint.

Petició de retirada també a Espanya

Notícies relacionades

Davant els dubtes sobre la seguretat de l’iPhone 12, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) exigeix també la retirada temporal d’aquests dispositius de les botigues a Espanya, seguint la decisió adoptada pel Govern francès aquest dimarts, com recull en una nota de premsa enviada a l’agència Europa Press.

L’OCU demana, a més, a les autoritats espanyoles i europees que revisin i confirmin les emissions d’aquest terminal als diferents països membres, així com les de la resta de mòbils que hi ha actualment al mercat, mentre insta Apple a solucionar aquest problema d’excés d’emissions de manera ràpida i gratuïta.