Secció recomanada per

Nova funció

¿Com funcionen els estats de veu de WhatsApp?

¿Com funcionen els estats de veu de WhatsApp?

Mònica Tudela

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els estats de veu de WhatsApp (també coneguts com a estats d’àudio) et permeten compartir gravacions d’àudio de fins a 60 segons amb els teus contactes de WhatsApp. Pots utilitzar-los per compartir missatges de veu, cançons o notes de veu, per posar-ne només tres exemples.

Els estats de veu són visibles per als teus contactes durant 24 hores i després desapareixen automàticament.

La plataforma de missatgeria instantània treballa en el desenvolupament d’aquesta nova funció des de l’estiu, amb la qual les notes de veu s’introdueixen en els estats de WhatsApp, i s’afegeixen així a la possibilitat de compartir textos, fotos, vídeos i GIFs que desapareixen després de 24 hores.

Gravar i compartir notes

Ara, WhatsApp ha llançat la versió 2.23.2.8 de la beta per a Android, que, de moment, ja incorpora la funció de gravar i compartir notes de veu a través dels estats.

Per publicar notes de veu n’hi ha prou daccedir a la pestanya d’‘Estats’. Amb aquesta actualització, s’incorpora la mateixa icona de micròfon present en els xats, que s’ha de mantenir polsada per començar a gravar un àudio. Aquest botó s’afegeix al costat de la icona del llapis per compartir text i del de la càmera per compartir fotos o vídeos.

Els àudios no podran durar més de 30 segons. Tanmateix, igual com quan s’envien per un xat, es podrà escoltar la nota de veu abans de publicar-la o, fins i tot, rebutjar-la.

Reproducció

D’aquesta forma, una vegada publicat l’estat, les notes de veu es veuran al centre de la pantalla i els usuaris hauran de prémer el botó de reproduir per començar a escoltar l’àudio.

Notícies relacionades

Així mateix, aquestes notes de veu també estan encriptades d’extrem a extrem, cosa que manté la seguretat i privacitat característica dels xats de WhatsApp. A més, l’àudio es compartirà únicament amb els contactes que l’usuari seleccioni prèviament des dels seus ajustos de privacitat de l’aplicació.

De moment, aquesta funció està disponible per a alguns provadors que hagin instal·lat la versió beta més recent de Google Play Store, tot i que s’implantarà per a més usuaris en les pròximes setmanes.