Secció recomanada per

MÒBILS FORA DE SÈRIE

Així és el nova 9, l’últim ‘smartphone’ de Huawei

El dispositiu ve amb funcionalitats relacionades amb l’elaboració de continguts, per la qual cosa potencia el sistema multimèdia de l’equip. El preu parteix dels 500 euros

Així és el nova 9, l’últim ‘smartphone’ de Huawei
7
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Veure’l és suficient per descobrir que aquest nova 9 de Huawei és un equip robust i prometedor. Compta amb pantalla corba, càmera intel·ligent i un processador que dona molt joc. Algunes de les seves característiques rellevants venen acompanyades d’una pantalla de 6,57 polzades que reprodueixen 1,07 mil milions de colors, amb taxa de refresc de 120 Hz i color P3.

Altres avantatges importants són la disponibilitat d’un sistema de càrrega ràpida, disseny ultrafí i específics processos de fabricació que li donen una textura antilliscant i antiempremtes.

Destacar que el seu sistema de càmera posterior, amb Ultra Vision, permet realitzar bones fotografies amb poca llum. Pot gravar vídeo en 4K de manera contínua, tant amb la càmera frontal com la posterior, i fer autofotos a una resolució de 32 MP. Arriba amb una bateria de 4.300 mAh.

El terminal té un gruix de 7,77 mm i un pes de 175 grams. Al nostre mercat està disponible en color blau i negre, de baixa saturació, que és el resultat d’un nou procés de fabricació que fa que el color del material canviï segons la il·luminació. Al mercat internacional es pot adquirir també en verd.

Sistema de càmeres, a fons

El nou membre de la família Huawei nova s’estrena amb una càmera amb tecnologia de gamma alta, que inclou el conjunt de filtres de color RYYB (CFA) i XD. La integració de hardware i software permet capturar imatges i vídeos de qualitat, fins i tot en situacions de poca llum, permetent que la publicació de contingut a les xarxes socials pugui ser instantània.

 «Amb el llançament de nova 9 oferim a la nostra comunitat una excel·lent experiència en l’apartat de fotografia, cosa que ens permet connectar amb els consumidors més joves. A través d’actualitzacions de hardware i de la integració del sistema operatiu, introdueix una sèrie de funcions com la gravació de vídeo en 4K, la gravació contínua frontal/posterior i l’obturador remot, oferint noves maneres de crear vídeos per als usuaris», afirma Kevin Ho, COO de Huawei Consumer Business Group.

Destacar que la dotació d’un sistema de càmera Ultra Vision de 50 MP aplana el camí de la fotografia nocturna, panoràmica, el retrat i els primers plans a un nivell gairebé professional. Les quatre càmeres posteriors es conformen també amb una d’Ultra Vision de 50 MP, amb una lent gran angular de 8 MP, una Macro i un sensor de profunditat. També inclou un sensor d’1/1,56 polzades i un RYYB CFA d’alta sensibilitat lluminosa que recull un 40% més de llum, en comparació a un sensor RGGB estàndard. Això permet capturar fotos i vídeos fins i tot en qualsevol condició de llum, permetent que les parts brillants de la imatge no quedin sobreexposades, mentre que les zones fosques apareixen amb tots els detalls.

En l’ús, l’equip demostra que la càmera ultra gran angular ofereix un camp de visió molt ampli, per realitzar preses en entorns urbans i paisatges. Facilita realitzar fotos de grup gràcies als algoritmes de correcció de la distorsió de Huawei. Per la seva banda, la càmera frontal de 32 MP permet realitzar selfies de notable qualitat i el Mode Retrat facilita destacar aspectes rellevants amb Bokeh. Es poden utilitzar efectes de bellesa AI i filtres, i és possible activar manualment el Mode Nit per a espais molt foscos o escenaris amb poca llum.

Quant al seu funcionament, el hardware de la càmera captura una imatge, i a continuació, el software amb IA, XD Fusion Engine s’activa utilitzant tècniques de fotografia computacional per millorar els detalls de les imatges.

El nova 9, segons informa la mateixa marca, té característiques específiques per a usuaris joves com per exemple que la càmera frontal i posterior són compatibles amb la captura de vídeo 4K i l’estabilització de vídeo AIS (AI Image Stabilisation), cosa que facilita capturar imatges sense distorsió. Atès que afegeix la gravació contínua frontal/posterior, permet gravar amb les dues càmeres sense interrompre la gravació, mentre que, d’altra banda, la gravació de vídeo de doble vista simultània aconsegueix mostrar les reaccions de l’autor del vídeo en directe, o una imatge general i els detalls, i capturar alhora un primer pla i un gran angular. També es poden realitzar vídeos a càmera lenta o en format time-lapse, tant amb la càmera frontal com amb la posterior. De fet, hi ha una àmplia varietat de modes de vídeo disponibles per a la producció i edició de vídeo a casa.

Cal destacar que l’aplicació Petal Clip proporciona plantilles i temes per a vlogs, o altres continguts, abans de publicar-los. Amb aquestes solucions els processos d’edició s’han millorat notablement.

Disseny

El model presenta una pantalla corba de 6,57 polzades de vores infinites i una taxa de refresc de 120 Hz, amb una superfície cònica, minimitzant els bisells laterals per a una visualització envoltant. Pot mostrar 1.070 milions de colors i compta amb una taxa de mostreig tàctil de 300 Hz que millora la capacitat de resposta al tacte. Aquestes qualitats, combinades amb la compatibilitat amb el color DCI-P3 de recorregut complet, aconsegueixen una experiència de visualització molt millorada.

Mesura 7,77 mm de gruix i pesa 175 grams,  ha arribat al nostre mercat amb acabat blau estel·lar i negre, creat a base d’un procés de fabricació de vidre en tacte nebulosa que crea una textura antilliscant agradable al tacte i a la vista.

Processador

Integra la plataforma mòbil Qualcomm Snapdragon 778G 4G i utilitza la tecnologia d’IA per prioritzar les tasques de manera intel·ligent i optimitzar el rendiment. Aquest processador es complementa amb un sistema de refrigeració que combina VC Liquid Cooling i grafè per dissipar la calor. Això significa que el dispositiu funciona a ple rendiment i es manté fresc al tacte. És compatible amb la tecnologia Touch Turbo, que permet controls precisos i sensibles.

Capacitat de la bateria

L’equip gestiona un bona autonomia, suficient per a un dia sencer, tot i donar-li un ús intensiu mitjançant una bateria de 4300mAh. La marca ha reduït el temps d’inactivitat al mínim, ja que admet una càrrega ultra ràpida de 66 W.

Valors afegits

Amb nova 9 se simplifica la possibilitat de controlar diversos dispositius de manera simultània mitjançant Device+. La pestanya Device+, situada al tauler de control permet configurar la col·laboració multidispositiu amb altres productes, com per exemple Vision, FreeBuds, MatePad i MateBook.

Amb el sistema de fitxers distribuïts, també pot funcionar com una unitat d’emmagatzemament externa connectada sense fil al MateBook.

Especificacions destacades

L’‘smartphone’ presumeix d’una pantalla OLED corbada de 6.57 polzades amb resolució Full HD+. El plafó ofereix suport a una taxa de refresc de 120 Hz i a una profunditat de color de 10 bits (fins a 1.07 mil milions de colors). La seva freqüència de mostratge tàctil arriba als 300 Hz.

Està impulsat pel chipset Snapdragon 778G 4G. El ‘hardware’ es completa amb RAM LPDDR4X i emmagatzemament UFS 2.1. Rep energia d’una bateria de 4.300 mAh amb càrrega superràpida de 66 W.

L’apartat fotogràfic és la principal estrella. Presenta una càmera principal Ultra Vision de 50 MP (mida 1/1.56 polzades, filtre RYYB), una càmera ultra gran angular de 8 MP, una càmera macro de 2 MP i un sensor de profunditat de 2 MP. La càmera frontal és un sensor de 32 MP (vídeo en 4K i estabilització d’imatge AI).

Executa el sistema operatiu Android 11 sota la interfície EMUI 12 i els serveis mòbils de Huawei.

Valoració

La pantalla corba de vores infinites i una taxa de refresc de 120 Hz, el seu potent processador, la llarga durada de la bateria i la compatibilitat amb les velocitats de càrrega ràpida de 66 W que ofereix Huawei SuperCharge donen com a resultat una experiència fluida per a tota mena d’usuaris però especialment per als aficionats als jocs mòbils, mentre que les capacitats de col·laboració intel·ligent Device+ faciliten la sinergia entre el telèfon i altres productes Huawei.

Característiques

Pantalla: 6.57 polzades

Resolució: FHD+ : FHD+ 2340*1080

Colors: 1.07 bilions

Tipus: OLED, 120 Hz de taxa de refresc i 300 Hz de freqüència de mostratge tàctil

Càmera posterior: 50 MP High-Resolucion (f/1.9)

8 MP Ultra Wide Angle Camera (f/2.2)

2 MP Depth Camera (f/2.4)

2 MP Macro Camera (f/2.4)

Frontal 32 MP High-Resolution Camera (Resolució (f/2.0)

Dimensions (Altura, amplada i profunditat) 160 mm x 73,7 mm x 7,77 mm

Pes 175 g amb bateria

Processador Qualcomm Snapdragon 778G 4G Octa core

Sistema Operatiu EMUI 12 basat en Android 11

Memòria 8 GB RAM + 128 GB ROM / 8 GB RAM + 256 GB ROM

Bateria i càrrega: 4300 mAh 66 W Huawei

Notícies relacionades

Targeta: Dual SIM

Preu

Huawei nova 9 en la seva versió 8 GB RAM + 128 GB ROM està disponible en dues combinacions de colors: Blau estel·lar i negre brillant amb un preu de 499 €.