Secció recomanada per

Va néixer fa 161 anys

Google dedica el seu ‘doodle’ a un dels pares fundadors del judo

La il·lustradora Cynthia Cheng homenatja el Dr. Jigorō Kanō

Google dedica el seu ‘doodle’ a un dels pares fundadors del judo

GOOGLE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant nord-americà, Google, ha decidit homenatjar amb el ‘doodle’ d’aquest dijous el «pare fundador» del judo al Japó, el professor Jigorō Kanō, ja que es compleixen 161 anys del seu naixement. Aquesta peça artística l’ha il·lustrat Cynthia Cheng, de Los Angeles. Judo significa «camí suau» i es basa en els principis de justícia, modèstia, cortesia i seguretat. Segons es creu, Kanō va trobar la manera d’unir les persones a través d’aquest art.

Nascut el 28 d’octubre de 1860 a la localitat de Mikage (ara forma part de Kobe) al districte de Hyogo. Als 11 anys es va mudar amb el seu pare i era considerat un prodigi a la seva escola. Va estudiar diversos anys l’art del jujutsu i als 18 va entrar a la universitat, on finalment va trobar la persona que li va ensenyar aquest art: Fukuda Hachinosuke, un exmestre de jujutsu i exsamurai.

Comitè Olímpic Internacional

Notícies relacionades

El 1882, amb només 22 anys, va decidir crear el seu propi dojo, l’Institut de Judo Kodokan. La seva influència amb el pas dels anys va anar creixent fins al punt que es va convertir el 1909 en el primer japonès membre del Comitè Olímpic Internacional.

El 4 de maig de 1938 va morir a causa d’una pneumònia, amb 77 anys. Abans de morir va deixar escrit un llibre anomenat Kodokan, en el qual recollia la seva filosofia. El 1962 es va crear en el seu honor el Budokan per acollir mestres d’altres disciplines del jujutsu. Dos anys després, el 1964, el Comitè Olímpic Internacional va considerar el judo com a esport olímpic.