Secció recomanada per

MÉS EMMAGATZEMAMENT

Apple presenta nous models d’iPhone 13, l’Apple Watch Series 7 i nous iPad

Els iPhone 13 diuen adeu als 64GB: els nous equips partiran de 128 gigues d’emmagatzemament, el doble que generacions anteriors

Apple presenta nous models d’iPhone 13, l’Apple Watch Series 7 i nous iPad
8
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apple acaba de concloure la seva esperada Keynote, l’esdeveniment en el qual presenta els seus nous productes al públic. En aquesta ocasió llança els nous iPhone 13, i altres grans novetats, com una nova generació de l’Apple Watch, la Series 7, un dispositiu al qual afegeix importants millores i més precisió, així com nous models d’iPad. Tim Cook ha anat desgranant els nous productes començant amb la menció als excel·lents resultats d’Apple Tv+, ha anunciat dos iPad amb xip A13 Bionic que els fan ‘molt mes ràpids que la mes potent tauleta Android’ segons les seves pròpies paraules. Ha continuat amb l’anunci del rellotge Series 7, també més ràpid, amb mes autonomia i personalitzable que afegeix una ‘app’ per a fitnes, i ha acabat donant complerta informació dels models d’iPhone, que integren el processador A15 Bionic, amb tecnologia de 5 nanòmetres, cosa que significa més rendiment i un augment de la capacitat.

Així és el nou iPhone 13

Manté una estètica molt similar a l’iPhone 12 i els canvis més grans són al seu interior. Aporta millores en fotografia, amb càmeres amb capacitat de capturar més i millor el color. Els sensors seran més lluminosos, i permetrà fer millors fotos en condicions de poca llum. El mode nit millora i la càmera d’ultra gran angular, aporta importants avenços. Inclou una doble càmera en la part posterior, que complementa la càmera frontal.

La nova càmera inclourà un Cinematic Mode en els vídeos, cosa que permetrà jugar amb l’enfocament i el desenfocament com a les pel·lícules. Es crea un efecte en el qual el fons de les escenes es difumina per imitar la imatge que s’obtindria amb una càmera i lents més grans.

Té una pantalla més brillant i capaç de reproduir amb millor resolució. Entre les seves característiques destacades, i segons la firma, és un 50% més ràpid que els telèfons de la competència, a l’integrar el potent processador A15 Bionic que serà el primer fabricat amb el procés de 5nm.

Com no podia ser de cap altra manera, el dispositiu inclourà la possibilitat d’explorar al màxim la xarxa 5G. Una altra millora a destacar és que també augmenta la seva bateria, amb 2 hores més de durada que el seu últim model.

És resistent a l’aigua i està disponible en 5 colors.

A més de l’iPhone 13, Apple també presenta l’iPhone 13 Mini. Els dos models estaran disponibles en rosa, blau, mitjanit, blanc estrella i (PRODUCT)RED en una nova capacitat bàsica de 128 GB, que duplica l’espai d’emmagatzemament, i també en 256 GB i 512 GB. 

Els clients de la marca podran reservar l’iPhone 13 i l’iPhone 13 mini a partir de divendres, 17 de setembre, amb disponibilitat a partir de divendres, 24 de setembre. Els preus són de 909 € sense renovació, i l’iPhone 13 mini per 809 euros.

La gamma es completa amb l’iPhone 13 Pro i l’iPhone 13 Pro Max, dos dispositius que presenten una nova pantalla Superretina XDR amb ProMotion i una taxa de refresc adaptativa de fins a 120 Hz, de manera que l’experiència tàctil és més ràpida i respon millor. El sistema de càmeres Pro fa el seu salt més important, amb nous gran angular, ultra gran angular i teleobjectiu que capturen fotos i vídeos espectaculars gràcies a l’incomparable rendiment de l’A15 Bionic. Aquestes tecnologies fan realitat novetats fins ara impossibles en un iPhone, com la fotografia macro en el nou ultra gran angular i un rendiment amb poca llum fins a 2,2 vegades més potent en el nou gran angular. També compta amb prestacions de fotografia computacional, com Estils Fotogràfics, per personalitzar l’aspecte de les imatges en l’‘app’ Càmera, i mode Nit en totes les càmeres.

El vídeo fa un gran salt amb el mode Cine, que crea transicions de profunditat de camp, vídeos macro amb alentiment i en ‘time lapse’, i un rendiment encara millor amb poca llum. Els dos models ofereixen processos professionals de principi a final en Dolby Vision i, per primera vegada, en ProRes. Inclouen 5G amb més bandes per millorar la cobertura, importants avenços en la bateria per aconseguir l’autonomia més gran de l’iPhone fins a la data en l’iPhone 13 Pro Max, nova capacitat d’1 TB i la coberta frontal de Ceramic Shield, encara més resistent que qualsevol vidre de smartphone.

El iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max estaran disponibles en quatre acabats: grafit, or, plata i blau alpí. Les reserves comencen divendres, 17 de setembre, i els dispositius estaran disponibles a partir de divendres, 24 de setembre. Els preus parteixen dels 1.159  €.

Així és l’Apple Apple Watch 7

Juntament amb l’iPhone arriba la nova versió del rellotge intel·ligent d’Apple que aporta un nou disseny, amb un aspecte més quadrat i destaca per una pantalla més gran, després d’haver retallat les vores un 40%.

El producte es caracteritza per ser el més resistent a cops i brutícia dels creats fins ara. I també és resistent a l’aigua. Les millores apunten a una càrrega a més velocitat i una bateria amb més autonomia. Disposarà d’un processador un 30% més potent.

Costarà 399 dòlars i estarà disponible durant l’hivern. Arriba també amb una nova gamma de corretges per personalitzar.

Un anunci destacat és que Apple presenta una nova aplicació de fitnes programada per a la seva gamma d’Apple Watch.

Nous models d’iPad

Apple ha anunciat un nou iPad. Tim Cook assenyala que la venda d’iPad ha augmentat un 40% l’últim any. Els nous models són més ràpids gràcies a un nou processador que li permetrà ser un 20% més eficient. També aporten una millor càmera de 12 megapíxels que inclourà una nova funció anomenada Center Stage que modificarà el focus i l’enquadrament d’una foto o vídeo de manera automàtica en funció dels moviments dels elements inclosos en el pla, així com una potent bateria que dura tot el dia. Des de la marca s’afirma que aquesta és l’actualització més gran del producte en tota la seva història.

El nou iPad es pot reservar des d’avui, amb entrega a partir de divendres, 24 de setembre. Els models d’iPad amb wifi estan disponibles a partir de 379 €, i els models amb wifi + Cellular tindran un preu a partir de 519 € en dos acabats: plata i gris espacial. El nou iPad està disponible amb 64 GB de capacitat bàsica, el doble que la generació anterior. També existeix l’opció de 256 GB.

L’iPad mini que tindrà una pantalla de retina de 8.3” i també inclourà una càmera de 12 megapíxels, i el botó de desbloqueig es fusionarà amb el Touch ID. L’iPad Mini tindrà un preu de 499 dòlars i estarà disponible a partir de la setmana que ve.

 

Així ha sigut la prèvia a l’esdeveniment de presentació

Apple celebra aquest dimarts el seu tradicional esdeveniment anual de presentació de ‘hardware’, en el qual, com és habitual, no ha revelat el que mostrarà, tot i que tots els analistes coincideixen que serà l’iPhone 13 i el nou model de rellotge Apple Watch. Que es donarà a conèixer el nou iPhone és pràcticament un fet: Apple sempre mostra els seus nous models de telèfon durant la primera quinzena de setembre, normalment un dimarts o dimecres després del Dia del Treball als Estats Units, que es va celebrar la setmana passada. L’única excepció a aquesta tradició va ser l’any passat, quan a causa dels problemes logístics derivats de la pandèmia de Covid-19, l’esdeveniment va haver de posposar-se fins a mitjans d’octubre.

La presentació tindrà un format 100% digital, com ja ha passat amb tots els esdeveniments d’Apple des de l’inici de la pandèmia, i es podrà seguir de manera gratuïta per internet des de qualsevol lloc del món.

El dubte del número

Portals especialitzats en informació d’Apple com ara 9to5Mac apunten que el tretzè model de l’iPhone (un dels dubtes és si es mantindrà el nom malgrat que el 13 és un número tradicionalment considerat maleït) tindrà un disseny molt similar al del telèfon de l’any passat.

Les principals millores, segons aquest portal que habitualment compta amb informació interna de la companyia, seran a la càmera de fotos i vídeo, així com en la qualitat d’imatge de la pantalla. A més, diversos mitjans han publicat durant els últims dies que l’iPhone 13 vindrà equipat amb nova tecnologia de comunicació per satèl·lit que li permeti enviar missatges d’emergència quan l’usuari es trobi en zones sense cobertura telefònica.

L’últim model d’iPhone, el 12, ha sigut molt ben acollit pel públic, i les seves vendes han contribuït decisivament a disparar els beneficis de la firma un 66% interanual fins a 74.129 milions de dòlars, segons els comptes presentats per la companyia al juliol.

Notícies relacionades

Al marge de l’iPhone, que sempre és l’estrella d’aquests esdeveniments, també s’espera que la firma que dirigeix Tim Cook presenti demà la setena sèrie del seu rellotge intel·ligent Apple Watch, que pel que sembla vindrà equipat amb una pantalla més gran que la dels models anteriors. A més, l’Apple Watch Series 7 tindrà un canvi de disseny substancial, i els seus acabats passaran a ser més rectilinis i angulars, allunyant-se així de les formes arrodonides que l’han caracteritzat durant els últims anys.

Una altra de les novetats la presentació de les quals genera gran consens entre els analistes és la de la tercera generació dels populars auriculars sense fil AirPods, en els quals se suposa que s’escurçarà la barra de subjecció i s’arrodonirà l’acabat dels taps.