Secció recomanada per

Circuit

Atlas, el robot que fa salts mortals i fa complexos exercicis de parkour

  • L’empresa ha mostrat dos humanoides realitzant exercicis sobre una sèrie de plataformes de fusta, incloent pujar esglaons, saltar, superar obstacles o caminar per un llistó estret

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia especialitzada en robòtica Boston Dynamics ha mostrat el seu robot bípede Atlas realitzant de manera autònoma exercicis complexos de parkour, des de salts fins a esquivar obstacles, sent fins i tot capaç de fer salts mortals.

La companyia nord-americana ha assegurat que és la primera vegada que el seu robot Atlas ha sigut capaç de realitzar amb èxit un circuit d’obstacles complexos similar al d’esports com el parkour, com ha informat Boston Dynamics en un comunicat.

En un vídeo publicat aquest dimarts, l’empresa ha mostrat dos robots Atlas, bípedes i amb anatomia inspirada en l’ésser humà, realitzant exercicis sobre una sèrie de plataformes de fusta, incloent pujar esglaons, saltar, superar obstacles, caminar per un llistó estret i fer salts mortals.

Els dos robots van ser capaços de superar el circuit d’obstacles amb èxit i de manera sincronitzada –només amb un petit error al final en el gest de celebració–, tot i que la companyia ha explicat que per a això van ser necessàries diverses caigudes del robot que ha mostrat també en un altre vídeo.

Boston Dynamics ha explicat que, tot i que accions dels seus robots com els salts mortals probablement mai tinguin utilitat comercial, el seu objectiu és «poder realitzar la mateixa gamma de moviments i tasques físiques que els humans».

Notícies relacionades

Per a l’empresa, el parkour suposava un bon exemple d’exercici per desenvolupar amb el seu robot Atlas, ja que requereix mantenir l’equilibri en una varietat de moviments i ser capaç d’enllaçar-los uns amb els altres.

Tot i que el dispositiu encara dista de ser completament autònom, l’objectiu és «crear una base sòlida per abordar el següent conjunt de problemes d’investigació».

Temes:

Robots