Secció recomanada per

iRobot aplica la nova tecnologia Genius Home Intelligence a la neteja de casa

Aquest nou avenç, basat en intel·ligència artificial (IA), fa possible que els usuaris tinguin més control d'on, quan i com netegen els seus robots

nueva-aplicacin-para-los-irobot

nueva-aplicacin-para-los-irobot

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia iRobot, de robòtica de consum, acaba d’anunciar la disponibilitat de noves formes de neteja amb el llançament d’iRobot Genius Home Intelligence, una poderosa plataforma per als robots que aporta més prestacions digitals en tota la línia de productes amb connexió wifi de la marca, inclosos el robot aspirador Roomba i el robot líquid de fregar Braava jet. Aquesta plataforma es caracteritza per oferir alt nivell de personalització i control sobre els robots de neteja, ja que és capaç de prendre en consideració les característiques dels seus domicilis, horaris, preferències de neteja i el grau d’integració en la llar intel·ligent.

«Amb un èmfasi estratègic més gran en el software i les experiències digitals, iRobot continua diferenciant-se mitjançant el desenvolupament de tecnologies intel·ligents que alliberen els clients de la neteja diària mentre viuen i treballen a casa», assenyala Colin Angle, president i CEO d’iRobot.

Més eficiència

La interfície d’iRobot Genius és un redisseny de l’aplicació iRobot Home que gestiona un nou centre de control amb comandos de neteja personalitzats i fàcils. Funciona amb tots els productes iRobot amb connexió wifi, i té l’avantatge de fer possible un tipus de neteja basada en els hàbits i les preferències personals, cosa que proporciona a l’usuari un coneixement més gran sobre el rendiment en la neteja del robot. 

«iRobot Genius ofereix el potencial dels nostres productes connectats, donant-los la capacitat de fer més i ser més intel·ligents amb el temps gràcies a les actualitzacions ‘online’», afirma Angle. «La intel·ligència robòtica ha d’alliberar-se dels límits de l’autonomia. Al prendre un control més gran sobre quan, on i com netegen els seus robots, els usuaris obtenen un company de neteja que s’adapta a les seves vides».

Aprenentatge i accions proactives

Gràcies a la funció Clean Zones, el robot pot ser enviat just on és necessari netejar en aquell moment. Utilitzant aquesta tecnologia basada en AI, els robots aspiradors Roomba i7/i7+ i s9/s9+ i el líquid de fregar Braava jet m6 fan servir l’autoaprenentatge per detectar la brutícia i suggerir de forma proactiva netejar al voltant d’objectes específics, com sofàs, taules i plaques de cocció de cuina. És possible personalitzar un mapa intel·ligent creant les seves pròpies zones de neteja o Clean Zones, cosa que fa possible fer una neteja en àrees específiques o al voltant d’objectes que acumulen més brutícia. Utilitzant l’aplicació o l’assistent de veu, la màquina sabrà exactament on anar.

Serveis basats en ubicació

Líquid de fregar controlat a distància.

La gamma de productes iRobot, gràcies a la nova plataforma de serveis ofereix noves funcions com les automatitzacions basades en les rutines de l’usuari que permeten al robot saber quan és el moment adequat per iniciar o aturar la neteja segons les indicacions predefinides. L’aplicació pot fer servir serveis basats en la ubicació com Life360, o rebre indicacions de dispositius domèstics intel·ligents, com August Wi-Fi Smart Lock, per saber quan no hi ha ningú a casa i començar a netejar. De la mateixa manera, el robot pot deixar de netejar quan algú torna al domicili. Aquestes automatitzacions es poden configurar dins de l’aplicació iRobot Home, amb iRobot Genius i IFTTT Connect. Això significa que es poden integrar els productes d’iRobot amb connexió wifi amb altres dispositius i serveis connectats, com termòstats intel·ligents i panys.

Un altre servei destacat és la recomanació de programes basats en els patrons de neteja de l’usuari. Roomba i7/i7+ i s9/s9+ i el Braava jet m6 poden oferir recomanacions específiques per a cada habitació, com aspirar el saló els divendres a la tarda, o la cuina i el menjador després de cada àpat.

L’opció de Favorits permet crear i accedir a determinades rutines de neteja preestablertes, per exemple, netejar la sala de jocs a la nit. 

Personalització

Els productes de la marca són capaços de fer-se més intel·ligents amb el temps i arribar a conèixer les preferències de neteja de l’usuari i entenent com desitja que es netegi la seva llar. La nova intel·ligència també permet que els productes iRobot puguin anar més enllà d’una programació bàsica per permetre integracions amb dispositius domèstics intel·ligents.

Les noves Zones d’Exclusió recomanades poden aprendre automàticament a evitar àrees problemàtiques i recomanar noves àrees específiques per als usuaris.

Notícies relacionades

Les recomanacions de temporada ofereixen suggeriments personalitzats per programar automàticament la neteja o suggerir moments la llar pot necessitar una neteja més freqüent, com en la de muda de pèl de mascotes o d’al·lèrgies.

Les experiències de neteja personalitzades amb iRobot Genius Home Intelligence i la nova aplicació iRobot Home estan disponibles des d’avui, 25 d’agost.